Завдяки співпраці пенсійної служби з органами влади на Буковині легалізовано працю понад півтисячі осіб

Тіньова заробітна плата, яка криється за офіційними трудовими відносинами і виплачується на рівні або менше мінімальної, не може забезпечити великих за розміром пенсійних та соціальних виплат. Саме легалізація зарплати і працевлаштування є запорукою гідних пенсій та соціального спокою.

З метою захисту прав застрахованих осіб на пенсійне забезпечення Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області налагодило тісну співпрацю з органами влади та контрольними органами для виявлення фактів мінімізації заробітної плати найманим працівникам і використання праці неоформлених працівників.

За результатами моніторингу та аналізу відомостей з реєстру застрахованих осіб, Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області від початку року поінформувало органи влади та місцевого самоврядування про 1601 роботодавця, за звітністю якого виявлені ознаки мінімізації оплати праці найманих працівників. Управлінню Держпраці у Чернівецькій області передані відомості щодо 1732 роботодавців, у діяльності яких виявлені порушення трудового законодавства. Представникам профспілок та Федерації роботодавців повідомлено про 148 випадків порушень. Головному управлінню Державної фіскальної служби у Чернівецькій області направлено інформацію щодо 1409 недобросовісних роботодавців.

В результаті скоординованих дій усіх гілок влади та контрольних органів на  Буковині за три місяці нинішнього року до бюджету Пенсійного фонду України мобілізовано власних доходів на 34% більше, ніж за відповідний період 2017 року. За зазначений період легалізована праця понад 500 найманих працівників і фізичних осіб-підприємців, завдяки чому  додаткові надходження до бюджету Пенсійного фонду склали майже 0,4 млн. грн. За даними звітності роботодавців Чернівецької області, за січень-лютий 2018 року середньомісячна заробітна плата застрахованих осіб зросла, порівняно з відповідним періодом 2017 року, на 28%.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *