Найбільший економічний спад в світі за 60 років: інфляція в Венесуелі перевищила 10600%

Зростання цін в Венесуелі з початку року становило 10664%. Про це повідомив у понеділок глава комітету з фінансів Національної асамблеї Рафаель Гусман, передає ТАСС.

“У липні інфляція становила 125%, щоденна – 2,7%, з початку року – 10664,7%, в річному численні – 82766%”, – заявив Гусман. “Ось причина, через яку венесуельці протестують на вулицях. Жодними зарплатами і їхнім підвищенням не можна стримати цю гіперінфляцію”, – додав він.

Офіційні дані про зростання цін у Венесуелі не публікуються вже кілька років. Міжнародний валютний фонд в липні спрогнозував, що інфляція у Венесуелі до кінця року може досягти мільйона відсотків. За його оцінками, економіка країни в цьому році може продемонструвати спад до 18%, хоча ще в квітні прогноз становив 15%. Відзначається, що для Венесуели це буде третій рік поспіль, коли показники скорочення ВВП обчислюються двозначними цифрами.

Експерти МВФ порівнюють тяжкість ситуації в Венесуелі з положенням, в якому опинилася Німеччина після Першої світової війни. Якщо останні прогнози вірні, за п’ять років кризи економіка Венесуели скоротиться на 50%, це найзначніший економічний спад в світі за останні 60 років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *