Газ для українців у грудні подешевшав, а буковинці «випали» з трійки регіонів із найдорожчим газом

Краяни заплатять у грудні 6,31740 грн за кубометр використаного газу, що на 10,8% дешевше від листопада ( ціна за листопад – 7,08284 грн за куб).

Загалом роздрібні ціни на голубе паливо по регіонах в середньому знизилися на 11%.

Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення «ГазПравда». Тарифи зменшилися після того, як «Нафтогаз України» знизив відпускні ціни для газзбутів  від 4899 грн до 4276,69 грн за 1000 кубометрів без ПДВ і транспортних витрат. Хоча не можна не згадати й ультиматум президента Зеленського, який пригрозив прем’єр-міністру Гончаруку відставкою, якщо тарифи на ЖКГ не знизяться вже у грудні.

Кінцеві ціни для населення різняться, залежно від регіону і тарифу на розподіл, який установлює Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, а також від націнки, яку кожен газзбут установлює самостійно.

Чернівецька область нарешті  «випала» у грудні з трійки регіонів із найдорожчим газом: тепер ми шості серед найдорожчих. А найбільше заплатять споживачі, яких обслуговують «Миколаївгаз», «Газовик» (Вінницька область) і «Рівнегаз».

Найдешевший газ – у м. Київ, за ним – Харків і Черкаси.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *