Банківська таємниця лише на папері: “Приватбанк” контролюватиме фінансові трансакції отримувачів пільг і субсидій

Міністерство фінансів і ПриватБанк підписали меморандум про співпрацю, який дозволить використовувати напрацювання і технології банку в IT-галузі для створення в Україні єдиної системи верифікації бюджетних виплат. Про це повідомляє прес-служба банку.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, на сьогоднішній день бюджет щорічно втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соцдопомоги, субвенцій на надання пільг і субсидій.

Це, як вважає міністр, пов’язане з неузгодженістю існуючих баз даних різних держорганів.

«Наша головна мета – підвищити ефективність системи верифікації бюджетних виплат, що значно заощадить бюджетні кошти. Тому співпраця з ПриватБанком в цьому напрямку для всієї країни є важливим і необхідним», – заявив Данилюк.

Єдина клієнтська база ПриватБанку є найдосконалішим в Україні прикладом створення і адміністрування бази даних, заявив під час підписання Меморандуму голова правління банку Олександр Шлапак. «Наш досвід, наші напрацювання дозволять державі не вигадувати велосипед, а в найкоротші терміни побудувати систему верифікації бюджетних виплат», – пообіцяв Шлапак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *