За матеріалами СБУ засуджено ще одну чернівчанку

Вона заперечувала збройну агресію рф проти України і поширювала антиукраїнський контент.

Кіберфахівці Управління СБ України в Чернівецькій області викрили мешканку обласного центру, яка публічно поширювала антиукраїнський контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники».
Зловмисницею виявилась 54-річна уродженка росії, яка вже тривалий час проживає на Буковині і є громадянкою України.
Фігурантка була не просто звичайним користувачем забороненої соцмережі, а учасницею ворожих спільнот, створених пропагандистами з рф та терористичних організацій «днр» і «лнр». Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця почала активно поширювати кремлівські наративи, підтримуючи загарбницьку політику держави-агресора.
Зокрема, у розміщених в її акаунті фейкових публікаціях ішлося, що евакуацію з Маріуполя буцімто проводили виключно російські війська, а українські обстрілювали цивільних. Окрім того, любителька «русского мира» поширювала відео із зображенням президента путіна та кадрами ядерного вибуху, в якому кремлівські агітатори погрожують, що «відплата неминуча».
Під час обшуку, проведеного за місцем проживання фігурантки, оперативники та слідчі СБУ вилучили докази протиправної діяльності.
Глибоцький районний суд визнав надані докази беззаперечними, а зловмисницю винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Відповідно до вироку фігурантці заборонено обіймати посади в державних органах влади, державного управління, місцевого самоврядування чи надавати публічні послуги терміном на 15 років.
Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися співробітниками Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з кіберполіцією під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.
Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *