У Краєзнавчому музеї гостюватиме Святий Миколай

Протягом двох днів – 14-15 грудня – у Краєзнавчому музеї гостюватиме Святий Миколай. Херсонський академічний обласний театр ляльок, що через війну перебуває в м. Коломия, запрошує в музей на казку-гру від Миколая «Найдорожчий скарб» (для запису на виставу телефонуйте за номером 0954742728).

Окрім цього Чернівецький обласний краєзнавчий музей підготував для відвідувачів цікаві екскурсії, майстер-класи та виставки до різдвяно-новорічних свят.
. Тематична екскурсія «Зимові свята та обряди на Буковині» – це розповідь про те, як українці в давнину святкували Андрія, Миколая, Святвечір, Різдво, Маланку, та які з ними пов’язані обряди.
Інтерактивна екскурсія «Сліди на снігу» – цікаво про форми поведінки притаманні тваринам у пристосуванні до зимівлі та як за слідами тварин – за їхньою формою та розміром й іншими ознаками – можна навчитися розпізнавати тварин, що водяться в нашому краї.
Майстер-клас «Збережімо ялинку» – оповідь про традиції виникнення Різдва та Нового року, про те, які дерева та рослини використовували під час цих свят, та майстерню з виготовлення новорічної листівки або солом’яного «павучка».
Ще сьогодні та завтра в ЧОКМ діятиме художня виставка арт-простору Олександри Маніску «Диво завжди навколо нас». А вже 19 грудня о 15.00 Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді представить в музеї обласну виставку-конкурс «Український сувенір» та роботи учасників Всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція» у виставковому форматі.
Також у музеї можна переглянути пересувні виставки «Різдво. Історія свята» і «Різдвяні та новорічні вітальні листівки».
Отож, не відкладайте насичену новими знаннями подорож до чернівецького Краєзнавчого музею у довгий ящик, адже вона не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих, а натомість збагатить новими враженнями.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *