AGM акумулятори для сонячних електростанцій: чому варто вибрати саме цю модель

Для забезпечення безперебійної роботи техніки у разі вимкнення електроенергії необхідно встановлювати акумулятори, які забезпечують автономність обладнання. Протягом багатьох років у різних областях застосовувалися моделі з рідким електролітом. Однак згодом були вироблені ефективніші AGM акумулятори.

Photovoltaic solar energy

Технологія розроблена інженерами компанії Gates Rubber Company у 1970-х роках. На відміну від своїх попередників, батареї містять абсорбований електроліт. Пористий скловолоконний матеріал заповнює порожній простір між пластинами, виконуючи роль своєрідної губки для електроліту.

Які переваги мають пристрої


Технологія виробництва AGM-акумуляторів має низку переваг у порівнянні з традиційними батареями з рідким електролітом. Серед ключових переваг варто зазначити:
1. Стійкість до вібрацій.
2. Не потрібне обслуговування. Нема потреби додавати дистильовану воду і контролювати рівень електроліту.
3. Герметична конструкція.
4. Надійність функціонування.
5. Можливість встановлення в різних положеннях, за винятком перевернутого (не рекомендується з міркувань безпеки, оскільки клапани зазвичай розташовані у верхній частині акумулятора).
6. Не виділяє небезпечних речовин.
7. Відносно низький саморозряд порівняно з традиційними свинцево-кислотними батареями.
8. Відсутність ризику витоку кислоти, що запобігає корозії клем.
9. Гарна переносність сильного розряду забезпечуючи циклічне використання.
10. Відмінна продуктивність та високий пусковий струм.
Попри усі ці переваги, варто враховувати і деякі недоліки. По-перше, не рекомендується зберігати акумулятор повністю розрядженим. По-друге, деякі моделі чутливі до перепадів напруги під час заряджання, тому рекомендується використання стабілізатора. І останнє — вартість AGM-акумуляторів вища порівняно з аналогами з рідким електролітом.

Де можна використовувати батареї цього типу


Акумулятори стали затребуваними не лише в автомобільній сфері, вони застосовуються у різних галузях. Наприклад, у джерелах безперебійного живлення, сонячних енергетичних системах, автономних джерелах електроживлення, а також у дитячих автомобілях та інвалідних кріслах. Крім того, акумулятори можуть бути успішно інтегровані в:
1. Системи аварійного освітлення.
2. Обладнання зв’язку.
3. Системи аварійної подачі електроенергії.
4. Електронні касові апарати.
5. Автономне обладнання.
6. Системи сигналізації.

Важливо, що акумулятори типу AGM не рекомендується застосовувати в екстремальних умовах, наприклад, під час сильного морозу.

Особливості експлуатації акумуляторів


Щодо догляду за пристроєм — рекомендується періодично заряджати та розряджати батарею для збереження оптимального рівня заряду протягом тривалого часу. Необхідно утримувати рівень заряду акумулятора не нижче 50% щоденно. Крім того, важливо забезпечити певний рівень розряду перед початком заряджання.
Також рекомендується не використовувати обладнання в екстремальних температурних умовах (високих або низьких) протягом тривалого періоду. Це допоможе покращити ефективність роботи приладу.
Крім того, під час покупки ретельно перевіряйте акумулятор на наявність пошкоджень чи перебоїв у роботі, оскільки це вплине на подальше функціонування та продуктивність пристрою. Важливо купувати якісне та перевірене обладнання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *