У Чернівцях побували два міністри – охорони здоров’я Ляшко і міністр науки і освіти Шкарлет

Це були робочі візити. Протягом 1 та 2 березня Сергій Шкарлет узяв участь у стратегічній сесії керівників закладів вищої освіти, що відбулася на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та була ініційована його міністерством. Також на заході були присутні народні депутати, представники освітянської спільноти регіонів України та міжнародних організацій. Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк. Під час стратегічної сесії обговорили розвиток вищої освіти та окреслили пріоритетні завдання педагогічної освіти. Зокрема, розглянули питання щодо очікуваного закладами вищої освіти випускника школи, який зможе опанувати наукоємні та інноваційні освітні програми вищої освіти, а також вимоги до сучасного вчителя, який сформує такого випускника. Йшлося також про моделі сучасної школи та педагогічного університету, що забезпечують відповідну підготовку.

Натомість під час брифінгу Міністр освіти ще раз наголосив, що історія України не буде обов’язковим предметом під час складання національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2023 році для вступу до закладів вищої освіти.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зустрівся з лікарями у Чернівецькій обласній клінічній лікарні. Він також мав розмову із головами буковинських громад щодо медичної реформи. На брифінгу пан Ляшко заявив, відповідаючи на запитання «Версій»,що «такого поняття, як МСЕК, в Україні не залишиться».

Детальніше –  у наступних публікаціях.

Версії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *