Сьогодні у Чернівцях – творчий вечір Тараса Прохаська

5 листопада 2022 року, субота, 16:30

Літературний целанівський центр, вул. Кобилянської 51

Зустріч з українським письменником і публіцистом з Івано-Франківська Тарасом Прохаськом.

Сьогоднішній гість Чернівців Тарас ПРОХАСЬКО виступатиме в рамках  проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні».

Свого часу тридцятирічний на ту пору автор став відомим 1998 року, коли дебютував книгою «Інші дні Анни», яка отримала премію видавництва «Смолоскип». Уже тоді  читачі та   критики  звернули увагу на особливий, можна сказати навіть – інтимний, авторський стиль споглядання за життям у різних його проявах.

2013 року книга «Одної і тої самої» Тараса Прохаська вийшла друком у видавництві «Меридіан Черновіц» – і за неї він отримав Премію імені Юрія Шевельова. 2019 року збірка есеїстики Тараса Прохаська стала Книгою року ВВС. А вже наступного, 2020-го, з цією ж книгою Тарас Богданович став лауреатом Шевченківської премії.

2021 року книга вибраних творів «Бо є так» увібрала кращі з текстів, які автор створював упродовж 10-ти років.

Варто зауважити що від 2013 року Тарас Прохасько перебуває, умовно кажучи, у складі спільноти авторів видавництва і літературного фестивалю «Meridian Czernowitz». Тож цілком закономірно, що модераторкою нинішнього вечора буде  чернівецька культуртреґерка Євгенія Лопата, а сам літературний діалог з ним відбудеться за ініціативи того ж «Meridian Czernowitz» як міжнародної літературної корпорації.

І не зайвою буде вдячність організаторів за щиру підтримку американського народу, надану через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід – вільний.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *