Підлітків, які проживають у Чернівцях, запрошують на мистецькі воркшопи

Мета імпрези – пізнати місто й однолітків через творчість

Під час осінніх канікул, 24-31 жовтня, у Чернівцях відбудеться мистецька програма «‎Тіло міста». Це неформальні зустрічі з художницями та воркшопи для підлітків. До участі запрошуються місцеві школярі віком 12-17 років, а також ті, хто переїхав у місто через повномасштабну війну. Досвід у мистецькій сфері необов’язковий. Головне — зацікавленість. Проєкт створений для кращого знайомства з містом та водночас з однолітками.

Проєкт «‎Тіло міста» продовжується. Влітку на воркшопах побували понад 20 підлітків із Чернівців, Івано-Франківська, Львівської області та багатьох інших регіонів. Під час осінніх канікул попередні учасники теж можуть приєднатися до другої зміни мистецького кемпу.

На думку організаторів, подібний формат допоможе школярам відволіктись від негативних переживань на фоні війни та виразити свої емоції у творчих роботах. А новоприбулим підліткам — потоваришувати з місцевими та віднайти спільні захоплення. Нові жителі громади прагнуть знайти тут «своїх», стати частиною спільноти і жити з нею гармонійно. Неформальні зустрічі добре цьому сприяють, переконані ініціатори заходу.

«‎Я працюю з підлітками у мистецькій спільноті 20Partizanen у Чернівцях. У нас багато проактивних учасників. Вони і придумали, що можна було б зробити такий творчий, навчальний та одночасно розважальний формат, щоб допомогти тимчасово переміщеним одноліткам легше адаптуватися у місті. Та й просто знайти нових друзів і разом досліджувати навколишній світ.

“Тіло міста” — це радше про створення нових соціальних зв’язків, сформованих навколо творчої діяльності»‎, — розповідає Оля Поляк, організаторка програми, кураторка самвидаву SVAYA та підліткової групи 20Partizanen, викладачка образотворчого мистецтва у Художній школі імені М.Івасюка.

Під час занять школярам допомагатимуть професійні менторки та асистентки. Паралельно воркшопи проходитимуть і у Франківську. Звідти учасники завітають у Чернівці 28-29 жовтня. Для них запланована екскурсія містом та вечірка від команди NOSTOS — проєкту для підлітків-переселенців. На завершення діти створять спільну виставку з нових робіт та доробків із попередніх програм.

Для участі у необхідно заповнити анкету за посиланням або зареєструватись за телефоном 050 372 50 11. Заявки приймаються до 22 жовтня включно.

Програму «‎Тіло міста» реалізує галерея «Асортиментна кімната» (Івано-Франківськ) спільно з 20Рartisanеn (Чернівці). Проєкт реалізовується за фінансванням Sign of Hope та організаційною підтримкою Іншої Освіти.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *