У Чернівцях упередили розтрату на мільйони

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки України в Чернівецькій області упередили нанесення шкоди державному бюджету в розмірі на понад 32 млн грн.

Вони виявили службових осіб одного з департаментів Чернівецької міської ради, які планували витратити на послуги з утримання об’єктів благоустрою та озеленення, утримання парків, озер і річок бюджетні кошти у розмірі 40 млн грн.

У рамках аналітично-інформаційної роботи щодо мінімізації ризиків нанесення шкоди економічній безпеці держави під час проведення публічних закупівель було встановлено недоцільним надання послуг з благоустрою. Також виявлені ознаки невідповідності переможця закупівлі кваліфікаційним критеріям.

Аналітики БЕБ направили рекомендацію до Чернівецької міської ради щодо порушень законодавства з проведення вказаної закупівлі. Вони також додатково проінформовали Державну аудиторську службу України про виявлені ризики нанесення шкоди економічній безпеці держави.

Як наслідок, недоцільну закупівлю послуг скасували. Замовник та виконавець робіт уклали додаткову угоду, якою розірвали основний договір та провели розрахунки за вже виконані роботи у розмірі 7,8 млн грн. Таким чином, упереджено розтрату державних коштів на суму понад 32 млн грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *