Обережно з Інтернет-магазинами: буковинця надурили на 100 тисяч

Поліцейські задокументували факт шахрайства на суму сто тисяч гривень.

У суботу на спецлінію «102» надійшло повідомлення від жителя села Сучевени про те, що невідома особа незаконно заволоділа його коштами. Правоохоронці наразі розпочали за цим фактом кримінальне провадження та встановлюють осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Ситуація ж розгорталася наступним чином: 39-річний краянин у вересні цього року на одному із сайтів оголошень знайшов кран для підйому вантажів, який хотів придбати.

Згодом до нього зателефонував продавець і попросив перерахувати гроші за товар. Буковинець здійснив цю транзакцію, відтак з його рахунку було списано 100 тисяч гривень. Однак замовлений кран чоловік не отримав, а псевдопродавець припинив підтримувати з ним зв’язок.

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям, що не треба користуватися сумнівними сайтами оголошень та попереджають про необхідність перевіряти інформацію про Інтернет-магазини перед здійсненням покупки. Тим паче не варто здійснювати передоплату за товари.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *