На Буковині 17 лютого не відключатимуть світло

Від сьогодні, 8 лютого, в кожній з областей в один із днів протягом двох тижнів скасовуватимуть обмеження на електропостачання. Це потрібно для перегляду лімітів та вимірювання споживання. Про це йдеться на Telegram-каналі «Укренерго»: «Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання електроенергії».

Вимірювання споживання необхідне для того, щоби зрозуміти, скільки електроенергії споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Відповідні дані використовуватимуться під час коригування обсягів лімітів для кожної області, аби забезпечити рівномірний розподіл.

У графіку проведення виміру, розробленого «Укренерго», день без відключення світла в Чернівецькій області припадає на 17 лютого.

Попри це пресслужба відомства наголошує, «що у випадку повторення Росією масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів мають бути перенесені до стабілізації ситуації».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *