Закордонний паспорт – незалежно від місця реєстрації

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко відкрив у Бортничах на Київщині Міжрегіональний центр з видачі та оформлення закордонних паспортів. Першим клієнтом центру став перший Президент України Леонід Кравчук.

Л.Кравчук та Ю. Луценко в урочистий момент перерізання стрічки
Л.Кравчук та Ю. Луценко в урочистий момент перерізання стрічки

Нова установа з видачі та оформлення закордонних паспортів розташована у передмісті столиці, в селищі Бортничі – вул. Леніна, 64 – і є наслідком тісного співробітництва МВС України та консорціуму «ЄДАПС», виробника та постачальника нових закордонних паспортів, технологій та обладнання для паспортної системи України.
Центр обладнаний відповідно до міжнародних і національних стандартів. Тут забезпечені комфортні умови як відвідувачам, так і працівникам, надійний зв’язок, захист та контроль доступу при оформленні документів, а головне – швидкість обслуговування.
Відкриття співпало з 15-річчям першого Указу Президента України про паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тож перший Президент України Леонід Кравчук не лише взяв участь в урочистостях як почесний гість, а й отримав сучасний закордонний паспорт громадянина України.
– Ми взяли на себе зобов’язання наведення порядку в паспортних столах, – зазначив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко після того, як було перерізано стрічку на вході до закладу. – Це вже другий подібний міжрегіональний центр, де українці оперативно можуть оформити закордонний паспорт незалежно від місця реєстрації. Як ви знаєте, на початку року в столиці по вул. Саксаганського, 4 було відкрито перший такий пункт прискореної видачі закордонних паспортів, але ми не очікували такого напливу громадян. Сьогодні ми присутні у більшому приміщенні, працівники якого здатні будуть обслуговувати всіх громадян України з будь-якої області, і зможуть за три, десять або тридцять днів – звичайно, за відповідну оплату – отримати закордонний паспорт.
У перспективі планується ввести послугу, коли бажаючі зможуть отримати такий проїзний документ за три години. Крім того, в подальших планах – створення мережі подібних центрів по всій Україні. За словами міністра, вони будуть відкриті у Харкові, Донецьку, Львові, а згодом і в інших областях, коли цього вимагатиме ситуація.
За словами Юрія Луценка, за рівнем запроваджених технологій цей центр може бути взірцем не тільки для України, але й для інших розвинених країн.
– Завдяки дуже важкій, можливо, невидимій роботі адміністративного персоналу міграційної служби МВС України, ми маємо нульову чергу фактично в усіх паспортних столах, – зазначив міністр. – МВС України зробить все, аби паспорт громадянина України для закордонних поїздок був зручним, доступним, а головне – такої якості, яким можна було гордитися у світі, – наголосив Юрій Луценко.
Клієнти записуються в порядку живої черги та отримують жетон. Фотографують тут же. Надалі планується організувати запис на чергу за телефоном або через Інтернет.

ДЗГ та МД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *