За заклики повалити конституційний лад і пропаганду війни судитимуть буковинця

Співробітники Служби безпеки України викрили мешканця Чернівецького району, який з розповсюджував у мережі інтернет матеріали із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні.

Протиправну діяльність 59-річний зловмисник реалізовував через заблоковану в Україні російську соціальну мережу «Однокласники». Зокрема, у проросійських та сепаратистських спільнотах він особисто  публікував матеріали про необхідність введення російських військ на територію України для захисту російськомовного населення і розподілу території нашої держави. У дописах також містилися заклики до українців повстати проти законно обраної влади зі зброєю в руках та підтримати російські війська.

Наразі горе-блогеру повідомлено про підозру за ч.2 ст.109 (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади), ч.1 ст.110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та  ст. 436 (розповсюдження матеріалів із закликамии до агресивної війни) Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Викриття злочинної діяльності та досудове розслідування здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *