За Україну, яку люблю! Виступ Жан-Марі Леруа у Чернівцях

Жан-Марі Леруа – великий друг України. Музика Жан-Марі Леруа, як він сам колись зізнався – це підтримка українців. І цього року  у рамках IV фестивалю органної музики з великим успіхом виступив органіст і диригент із Франції Жан-Марі Леруа /Jean-Marie Leroy/. Жан-Марі Леруа народився у Франції, у місті Анже. Середню освіту здобув у католицькій школі. Навчався у консерваторіях міст Анже, Тур і Париж. А також  навчався у Парижі у Схола Канторум ( Schola Cantorum), музичний  заклад, який спеціалізується на релігійній музиці. Жан-Марі Леруа викладає у музичних школах неподалік Парижа.  Музикант виступає у різних залах різних країн,  диригує  хорами,  є органістом церкви Матері Божої з Назарету, яка розташовується біля Ейфелевої вежі. Кожний концерт Жана-Марі Леруа  в Чернівцях – неповторний і оригінальний.  Чернівчани пам’ятають благодійні концерти і акції  музиканта на лікування українським бійцям, пораненим на Сході України. 9 жовтня 2016 року на конерті чернівчани мали змогу придбати новий диск Жана-Марі Леруа. Маю його з автографом! Кошти від продажу диску Жана-Марі Леруа віддав на лікування пораненим. Дякую пані Вівіан Еспіна (Vivian Espina), дружині музиканта за чудову вишивку-закладку. Ця вишивка  з концерту пам’яті Василя Сліпака у Парижі!  Пані Вів’єн вишила 42 закладки, які відповідають 42 рокам життя Василя Сліпака. На кожній закладці є п’ять тризубців: чотири вишиті жовто-блакитними кольорами, а один тризуб – червоно-чорний, це кольори «Правого сектору», у складі добровольчого корпусу якого Василь Сліпак воював. У 2017 році  Жан-Марі Леруа привіз ікони, викладені бісером (діамантова техніка) його дружиною пані Вів’єн. Ці ікони продавалися під час концерту у Малій Базиліці: частину коштів музикант передав для реставрації костелу, а частину – на потреби  українським бійцям. 21 і 22 серпня 2021-го у залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка відбулися концерти органіста і диригента із Франції Жан-Марі Леруа.

21 серпня 2021

Жан-Марі Леруа (орган, Франція) Асистент органіста – Анна Батюкевич Ведучий — Юрій Гавриляк 30 років незалежності України… І цього разу чернівецьку публіку розчулило виконання на органі Гімну України. Слава Україні! Героям Слава! А вперше гімн України на органі у цьому залі виконав Жан-Марі Леруа 23 квітня 2016 року. Під час концерту пан Тарас Івасютин, професор ЧНУ ім. Ю.Федьковича, традиційно перекладав. Після концерту було багато автограф-сесій і фото на пам’ять.
Щиро вдячні пані  Вів’єн за подарунки

22 серпня 2021

Жан-Марі Леруа (орган, Франція) Асистент органіста – Анна Батюкевич Ведуча – Світлана Крючкова
Юлія Созанська (скрипка), Даніела Паламарюк (скрипка), Василь Юрчак (віолончель), Тарас Ткачук (альт)
Дякуємо Жан-Марі Леруа за чудовий концерт! 🎼🇺🇦🇨🇵🎹Браво! Дякуємо за любов до України. І завжди чекаємо у Чернівцях! Більше фото з концертів за посиланням – КОНЦЕРТИ ЖАН-МАРІ ЛЕРУА /ФРАНЦІЯ/… ©Тетяна Спориніна, фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *