Ющенко отримав мільярд доларів за здачу влади Януковичу – Москаль

Голова Закарпатської ОДА ще на початку червня закликав НАБУ «не опускатися до рівня голів сільрад», а взятися за «велику рибу». Москаль стверджує, що ниточки «чорної каси» Партії регіонів тягнуться до Ющенка.

 

Колишній президент України Ющенко і глави його адміністрацій Віктор Балога та Віра Ульянченко отримали з «чорної каси» Партії регіонів близько мільярда доларів за здачу влади Януковичу, cтверджує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Що ми шукаємо в «чорній касі» Партії регіонів два мільярди доларів, якщо майже мільярд забрали за здачу влади Януковичу тодішній президент України Ющенко і глави його адміністрацій Балога та Ульянченко», – цитує Москаля його офіційний сайт. А ще він нагадує про аферу з дитячою «Лікарнею майбутнього», на будівництво якої Ющенко та його дружина Катерина збирали гроші через фонд «Україна 3000» за допомоги телемарафонів.

«До фонду добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, наївно повіривши в цю аферу, вносили добровільні пожертвування, хто скільки міг. В результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував», – наголошує голова Закарпатської ОДА. За його словами, ще в часи Януковича він особисто направляв матеріали про це до Генпрокуратури. Пам’ятний скандал, коли журналісти навідалися до Кіровоградської дитячої лікарні, в якій за місяць до того презентувала нове обладнання Катерина Ющенко. Та обладнання на місці не знайшлося: його майже одразу демонтували й перевезли для презентації десь іще…

Тепер Москаль закликає Національне антикорупційне бюро звернути увагу на «Лікарню майбутнього»: «Будь-яке антикорупційне бюро починає роботу з вищого керівництва держави, тож я пропоную почати з екс-президента Ющенка. Ниточки від нього тягнуться і до «чорної каси» Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу», – підкреслює Москаль.

Нагадаємо, 6 травня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням ініціювати процедуру його відставки. Москаль обґрунтував бажання піти у відставку невдачею в боротьбі з «тютюновою» мафією. Зокрема, заявив, що нещодавно голова Державної фіскальної служби Роман Насіров призначив нового голову Закарпатської митниці, завдяки чому митниця фактично передавалася під контроль голови парламентської групи «Відродження» Віталія Хомутинніка – як плата за підтримку кандидатури Гройсмана на посаду прем’єр-міністра. Гройсман відмовився задовольняти прохання Москаля.

Президент України Петро Порошенко і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівшись, обговорили ситуацію, що склалася в області, зокрема, на митниці. Досягнута домовленість про залишення Володимира Колесникова на посаді начальника Закарпатської митниці. Нащ земляк Москаль продовжує керувати ОДА Закарпаття.
(dt.ua)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *