Як позбутися пестицидів

На овочевих прилавках почали з’являтися ранні фрукти й овочі. Дехто з обережних споживачів поки що обходить їх стороною, справедливо вважаючи: «Там сама хімія!». Коли ж ви все-таки ризикнули – скористайтеся нашими порадами, аби убезпечити себе від хімічного супроводу весняної смакоти.

 

 Найбільша кількість пестицидів міститься на шкірці овочів та фруктів

Багато хто не переймається-таки їхньою присутністю й споживає пестициди вкупі з овочами-фруктами. За деякий час це спричинює багато проблем зі здоров’ям.

Пропонуємо 6 нескладних способів, як позбутися пестицидів у харчах.

Мийте теплою водою. Ретельне миття теплою водою допомагає позбутися токсинів до їхнього споживання. Дуже гаряча вода допомагає хімічним речовинам проникнути всередину плоду. Холодна – не розчиняє речовини. Користуйтеся лише теплою водою для очищення фруктів та овочів. Тепла вода виділяє віск, поліровку та інші хімічні речовини з поверхні фруктів та овочів, не пошкоджуючи їх.

Очищення тканиною. Використовуйте вологу тканину, змочену в теплій воді, для очищення поверхні після промивання водою. Очищення овочів та фруктів за допомоги спеціальної серветки видаляє будь-які речовини з поверхонь.
Домашній очищувальний спрей. Одну столову ложку лимонного соку ретельно перемішайте із двома столовими ложками харчової соди. Розведіть цю суміш однією чашкою води. Розприскайте на овочі та фрукти, аби ретельно очистити їх. Далі змийте теплою водою. Зберігайте суміш у прохолодному місці.
Видаліть шкірку. Для таких фруктів та овочів, як цибуля, картопля, авокадо, яблука, апельсини, імбир, манго, морква, редис, буряк тощо, краще за все зняти шкірку. Спочатку вимийте овочі, далі зніміть шкірку. Очищені фрукти й овочі знову промийте чистою водою.
Скористайтеся розчином оцту. Аби видалити пестициди зі шкірки, промийте овочі-фрукти розведеним оцтом. Налийте чайну ложку оцту до миски, де їх митимете й долийте туди води. Покладіть овочі-фрукти у цей розчин на деякий час, далі промийте проточною водою.
Ополосніть у соленій воді. До миски, де митимете овочі-фрукти, покладіть пів чайної ложки солі, долийте води й добре вимийте у цьому розчині фрукти та овочі.

 

Найголовніше, про що слід пам’ятати: завжди мийте продукти перед приготуванням, незалежно від того, де ви їх купили.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *