Вітаємо команду Чернівецької області з успішним виступом на XXІІ Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт «Зоряний шлях» у Дніпрі

У період від 22 до 26 квітня 2024 року відбулася XXІІ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт «Зоряний шлях» за 10 науково-практичними напрямами в онлайн-форматі. До участі у Конференції-конкурсі були запрошені учні 6-11 класів позашкільних закладів та закладів загальної середньої освіти, здобувачі І-ІІ курсів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти.

На Конференцію-конкурс було надано 81 конкурсну роботу, відбулося 229 онлайн-підключень, а в обговоренні доповідей взяло участь більше 250 учасників та гостейКонференції-конкурсу з 8 областей України, серед яких: Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Хмельницька та Чернівецька.

За результатами цікавої та плідної праці Конференції-конкурсу, координатори науково-практичних напрямів відзначили, що науково-дослідні роботи та доповіді конкурсантів цього року були більш змістовними, обґрунтованими, з науковим та дослідницьким потенціалом учасників «Зоряного шляху». Найкращі роботи та доповіді учасників було відзначено дипломами (56 переможців).

Учасників Конференції-конкурсу привітали: Ірина ФЕДОРЕНКО, заступник генерального директора з науки та освіти  НЦАОМ; Віктор ХУТОРНИЙ, Заслужений працівник освіти України, завідувач методичного сектору навчально-методичного відділу НЦАОМ, голова організаційного комітету Конференції-конкурсу; Марина КИЛИМНИК– начальник навчально-методичного відділу НЦАОМ.

На урочистому відкритті Конференції-конкурсу до уваги учасників та гостей було запропоновано фільм «22 роки зоряних мрій».

26 квітня 2024 року, в рамках підведення підсумків та закриття Конференції-конкурсу відбулася онлайн-зустріч, оголошення результатів та перегляд фільму «Наука для космосу».

Вітаємо команду Чернівецької області з успішним виступом на XXІІ Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт «Зоряний шлях»:

Секція «Космічна медицина та біологія» – молодша група:

Матвій Пастушак, учень 5 класу, с. Зарожани, Чернівецька область, Клішковецький ОЗО імені Леоніда Каденюка – Диплом І ступеня;

Уляна Каленчук, Чернівецький ліцей №13, вихованка Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка – Диплом І ступеня.

Секція «Історія космонавтики та ракето-космічної техніки» – старша група:

Семен Гінінгер, учень  10 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж», гурток Чернівецького ОЦНТТУМ – Диплом І ступеня.

Секція «Наукові дослідження у космосі» – старша група:

Данило Темофійчук, учень 10 класу Чернівецького ліцею №1, вихованець Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка – Диплом ІІ ступеня;

Аліна Зубова, учениця 11 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» – Диплом ІІІ ступеня;

Амелія Муржук, с. Мала Буда, Чернівецька обл.  – Грамота за досягнення у вирішенні поставленої задач.

Секція «Технічна творчість і ракетокосмічне моделювання» – молодша група:

Данієл Басараб, с. Мала Буда, Чернівецька обл. – Диплом І ступеня.

Секція «Комп’ютерні технології» – молодша група:

Себастіян Падурару, с. Мала Буда, Чернівецька обл. – Диплом ІІ ступеня.

Секція «Природні явища та екологія космосу» – старша група:

Олена Сайко, учениця 10 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» – Сертифікат учасника.

Колектив НЦАОМ ім. О.М. Макарова висловлює щиру подяку за плідну співпрацю у просвітницькій роботі щодо залучення молоді до заходів НЦАОМ, за підвищення освітнього, пошукового рівня здобувачів освіти та за активну участь у XXII Всеукраїнській конференції – конкурсі науково-дослідних робіт «Зоряний шлях»: Чернівецькому ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка; Клішковецькому опорному закладу освіти ім. Л. Каденюка; Чернівецькому багатопрофільному ліцею №11 «Престиж»; ОЗ Великобудському ліцею; Чернівецькому ліцею №1, Чернівецькому обласному центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Конференція об’єднала та об’єднує тих, хто обрав для себе пріоритетом Космічне майбутнє. За дні роботи конференції учні продемонструвати свої творчі, пошукові, науково-дослідні роботи, мали можливість обмінятися знаннями та досвідом, відзначалися самостійністю наукового аналізу зібраних матеріалів, їх систематизації та класифікації досліджуваних явищ, зустрілися з видатними вченими ракетно-космічної галузі та знайшли нових друзів. Дякуємо учасникам і їх керівникам за цікаві дослідження і доповіді. Велика подяка організаторам конференції за можливість прийняти участь, обмінятися досвідом, висловити свої думки, поспілкуватися з однодумцями.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, вчитися і вчити.  Всім бажаємо успіхів і миру Україні!

©Тетяна Спориніна,
фото автора та з сайту НЦАОМ ім. О.М. Макарова

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *