Кандидат в нардепи від Луганщини Єлизавета Пушко-Цибуляк: «На Буковині такий бруд на виборах, як на Луганщині, неможливий в принципі»

Буковинка Єлизавета Пушко-Цибуляк, яка балотувалася до Верховної ради на скандальному 114-му окрузі, не стала депутатом. Але довела те, що було очевидно для усіх тверезомислячих: вибори в тих регіонах нині – це абсурд.

  • Єлизавето Михайлівно, на 114-му окрузі, де Ви балотувалися, була рекордна кількість кандидатів…
  • Так, 107 кандидатів. Усім була потрібна Луганщина, і далеко не всім – аби працювати на її благо. Про це багато що свідчить. Наприклад, те, як свого часу мене звільняли з посади заступника голови військово-цивільної адміністрації: без жодних пояснень, як тільки мого безпосереднього керівника Георгія Туку забрали до Києва. Минулого тижня суд поставив крапки над «і» і визнав то звільнення безпідставним.
  • Як оцінюєте перебіг виборів?
  • Одним словом: «бєспрєдєл». Масові заміни в комісіях в переддень і власне в день голосування, «чорнуха» в агітації – не гребували навіть повідомленнями про начебто смерть кандидатів, невідкриття частини дільниць через загрози обстрілів, підкуп виборців… Практично – виборів не було. На Буковині аж таке було б неможливе, я це знаю.
  • Ви розчаровані?
  • Я продовжую працювати над тим, що й раніше, тільки інструменти будуть відмінними від тих, на які сподівалася. Перш за все щиро дякую кожному мешканцю Луганщини, хто підтримав мене у цих виборчих перегонах. Всі зустрічі з ними були цікавими і конструктивними. Не дивлячись на те, який результат буде озвучено (сьогодні ще тривають суди – позиваються партії «Батьківщина», «Аграрна партія», «Опоблок» і ряд самовисуванців – про неправомірні заміни в комісіях і визнання виборів такими, що не відбулися), ми продовжимо спілкуватись та будемо поетапно вирішувати всі порушені питання. Спільно з виборцями ми вже підготували ряд звернень до вищого керівництва держави з питань, які потребують його участі: виплати компенсацій постраждалим, у яких повністю зруйноване житло, виваженого підходу до оптимізації закладів охорони здоров’я та освіти, необгунтованих тарифів тощо. В моїх інформаційних та агітаційних матеріалах я вказувала свій номер телефону. Він не змінюється. Чекаю дзвінків. Переконана, що спільно ми досягнемо вирішення усіх проблемних питань.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії», телефоном

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *