Всеукраїнський проєкт «За Школу мрії» завершується, мрії продовжуються: миру Україні!

Всеукраїнський телекомунікаційний проєкт «За Школу мрії. Віртуальна галерея» завершився.

Проєкт реалізовано в межах Віртуальної школи Ранок і тривав від 31 березня і до 10 червня 2022 року. Галерея «За Школу мрії» представлена учасниками з 15 областей України: майже 200 робіт надіслали учасники до віртуальної Галереї, гідно представивши всі чотири оголошені номінації.

Початок галереї за посиланням – ЗА ШКОЛУ МРІЇ! ВІРТУАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ… Продовження галереї за посиланням – ЗА ШКОЛУ МРІЇ! ВІРТУАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ. 10.05-31.05. Завершення галереї – ЗА ШКОЛУ МРІЇ! ВІРТУАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ. 22.05-31.05

Марина Корнієнко, головна редакторка відділу «Навчальна література» видавництва «Ранок», місто Харків

Проєкт здійснено за підтримки Видавництва «Ранок», Чернівецького онлайн видання «Версії», комп’ютерного клубу «Біт» Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» та Чернівецького ОЦНТТУМ. Співкоординаторка проєкт: Тетяна Спориніна /м. Чернівці/. Члени журі: Наталія Бабій /м. Чернівці/, художниця; Олена Афанасьєва /м. Чернівці/, web-дизайнер; Вікторія Угорська /м. Чернівці/, архітектор; Денис Кондрюк /м. Чернівці/, керівник гуртка «Основи робототехніки на базі LEGO» ОЦНТТУМ, кандидат фіз.-мат наук; Оксана Приходченко /м. Дніпро/,  доцент кафедри управління фінансами, облікової аналітики та моніторингу бізнесу Інституту промислових та бізнес технологій Українського державного університету науки і технологій. Від 1 липня розпочинаємо розсилку електронних сертифікатів і дипломів. Авторка дизайну сертифікатів і дипломів: Олена  Афанасьєва, художниця, веб-дизайнерка.

Тетяна Спориніна, координаторка проєкту, вчителька інформатики Чернівецького ліцею №11 «Престиж», місто Чернівці

Ось я вже пишу післямову до нашої з вами віртуальної галереї, яку ми створювали разом з вами… Дивне це відчуття, писати епілог… Ви всі, автори робіт «За Школу мрії!», довірили глядачеві щось дуже щире, відверте та особисте, своє світовідчуття родини, школи, рідної домівки, своєї країни – України. Ваші малюнки, вірші, композиції, нариси, ваші чисті міркування, мрії – повноцінні свідки подій весни і початку літа 2022 року. Астрономічним початком літа вважають 21-22 червня — день літнього сонцестояння. Зайвий оберт нашої планети навколо Сонця нічого в природі докорінно не змінює. Змінились ми самі. Дуже складний і драматичний час для нас з вами, для всіх мешканців України… Ми дивимось у майбутнє з надією, впевненістю, що світові війни не повинні відбуватися у третьому тисячолітті. Увесь матеріал нашої Галереї – це не тільки Ваші роздуми – у своїх прагненнях, мріях ви освідчуєтеся у виборі свого майбутнього життєвого шляху. Нехай всі наші мрії здійсняться! Миру Україні!

Конкурс «За Школу мрії» вступив у завершальну фазу,  а проєкт продовжується… Кожного дня від 31 березня  до нас приходили ваші чудові листи. Але і ви були не тільки учасниками проєкту «За Школу мрії», але і самі були творця проєкту.  Попереду нас чекає розсилка електронних сертифікатів, грамот лауреатів, переможців конкурса, а у вересні –  майстрер-класи з малювання, конструюваня, комп’ютерної графіки…

Вітаємо всіх учасників, переможців всеукраїнського проєкту «За Школу мрії»! Прізвища  переможців чотрирьох  номінацій трьох вікових категорій можна переглянути за посиланням – ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ПРОЄКТУ «ЗА ШКОЛУ МРІЇ»

Денис Кондрюк, член журі, керівник гуртка «Основи робототехніки на базі LEGO» Чернівецького ОЦНТТУМ, місто Чернівці

Вітаю всіх учасників із завершенням проєкту «За Школу мрії» 2022, який цьогоріч міг і не відбутися, та попри всі труднощі, які випали на долю українців – проєкт розпочався, успішно розвивався і дійшов логічного завершення із величезною кількістю робіт, які втілюють в собі всі емоції, переживання, бажання, мрії, сум, лють, тривогу, радість, любов…
Про роботи учасників цього року хочеться багато писати, говорити, дискутувати, та все ж – постараюся коротко.
Приємно здивований, по-перше, кількістю робіт і географією учасників – а це близько 200 робіт з УСІЄЇ України, навіть з тих куточків – де м’яко кажучи – не до сміху… По-друге, вікові категорії розподілені між юними геніями починаючи з 2-х рочків і закінчуючи 17-річними поетами, художниками та інженерами, що демонструє нам постійне зменшення вікової планки проєкту. Вражає й те, що поетичні та образотворчі проєкти учасників випромінюють добро, любов, мрії в світле майбутнє нашої Держави та нашої нації, стурбованість щодо теперішньої ситуації, при чому, іноді, зовсім не на дитячому рівні – пронизуючи до сліз; проєкти, створені у віртуальних середовищах (ROBLOX, Scratch) та з конструкторів, показують обізнаність дітей в галузі ІТ-технологій та інженерії – цікаве планування приміщень, точна деталізація існуючих класів та лабораторій.
Однозначно – всі великі молодці і переможці та в якості спортивної зацікавленості – проекти оцінено балами та визначено «переможців», вітаю!!!
Хочу подякувати всім учасникам, їхнім тренерам, батькам, керівникам, організаторам та обов’язково Богу і ЗСУ за успішно проведений проєкт «За Школу мрії». Чекаємо нашу перемогу і стараємося все робити для того, щоб це відбулося якнайскоріше!!! Все буде Україна!!!

У цьому числі  публікуємо прізвища Лауреатів і учасників, які посіли перші місця. 

КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА

ЛАУРЕАТИ

Бушку Марія, Чернівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №30, /молодша категорія/, м. Чернівці; 

Приходченко Антон, КЗО “НВО №79”, /середня категорія/, м. Дніпро;

Подарь Анастасія,  Чернівецький ліцей №11 «Престиж», /старша категорія/, м. Чернівці

І МІСЦЕ

Лакуста Станіслав, Чернівецький ліцей № 14, м. Чернівці;
Крюков Андрій, Чернівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №30, м. Чернівці, м. Мелітополь;
Бабій Наталія, м. Чернівці;
Юрій Ілона, Чернівецький ліцей №11 «Престиж», м. Чернівці;
Солоненко Софія, Вінницький ліцей №20, м. Вінниця.

Олена Афанасьєва, член журі, художниця,  web-дизайнер, місто Чернівці

Дорогі друзі! Вітаю вас із завершенням проекту «За школу мрії».
За час проведення до галереї було надіслано багато яскравих, творчих та талановитих робіт. Учасники проекту ділились своїми фантазіями, мріями та баченням майбутнього нашої школи.
Проект «За школу мрії» ще раз підкреслив те, яке велике значення має школа, процес навчання, спілкування з іншими учнями та вчителями у житті кожного учня нашої країни.
Наші мрії у майбутньому стають реальністю якщо ми докладаємо зусиль для їх здійснення. Тому, мрійте, працюйте, навчайтесь і всіх нас чекає яскраве майбутнє, в якому є місце для оновлених, сучасних шкіл, в яких царює атмосфера затишку, творчості та взаємоповаги.
Вітаю вас із закінченням навчального року та до зустрічі у наступному!

ПОЕТИЧНА СТОРІНКА І ПРОЗА

І МІСЦЕ

Марусик Вікторія, Чернівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №30, м.Чернівці;
Марусик Олександр, Чернівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №30, м.Чернівці;
Приходченко Оксана, м. Дніпро;
Прищепа Ангеліна, КЗ КОР “Фастівський ліцей-інтернат”, м. Фастів.

Наталія Бабій, член журі, художниця, місто Чернівці

Любі учасники всеукраїнського творчого проєкту «ЗА ШКОЛУ МРІЇ»! Я неймовірно вдячна вам за вашу участь, за те, що ви знайшли час і за те, що ви поділились з нами своїм всесвітом. Кожна робота, що була надіслана, прекрасна. Я верталась і верталась до малюнків, вкотре перечитувала вірші та твори, переглядала відео презентацій робіт – ви неймовірно талановиті, адже створюєте щось нове власними почуттями, щось унікальне, що чіпляє, іноді не відпускає. Я вкотре вдячна вам за той заряд енергії, що надав проєкт, адже в кожній роботі відчувалось добро. І якщо ви ще не передивились усі роботи інших учасників, не перечитали усі твори – зробіть це. З любов’ю до кожного з вас, тримаймось та віримо в найскорішу перемогу!
Окрема подяка усім організаторам проєкту.

ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО

ЛАУРЕАТИ

Вілсон, /молодша категорія/, Великобританія;
Дорошенко Дар’я, Палац Дітей та юнацтва ім. Алли Іванової, /середня категорія/, м. Ізмаїл;
Малоок Артем, Палац дітей та юнацтва ім. Алли Іванової, /старша категорія/, м. Ізмаїл.

ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО

І МІСЦЕ

Денисенко Валерія, КЗ КОР «Фастівський ліцей-інтернат», м. Фастів;
Варіна Софія, Мелітопольський НВК № 16, м. Мелітополь;
Кольцова Марія, Палац дітей та юнацтва ім Алли Іванової, м. Ізмаїл;
Олександра Холіна, КЗ Ліцей «Науковий», м. Кропивницький.

Вікторія Угорська, член журі, архітектор, місто Чернівці

Для участі у конкурсі « За Школу Мрії» отримали безліч малюнків, віршів від учнів різного віку.

Роботи всіх учасників надзвичайно талановиті та наповнені цікавими ідеями.

Кожна картина є унікальною!
Було надзвичайно цікаво спостерігати за даним проєктом!
Дякуємо всім школярам за творчість, талант і любов до України!

 

LEGO-КОНСТРУЮВАННЯ, ROBLOX, 3D-МОДЕЛЮВАННЯ, SCRATCH

ЛАУРЕАТИ

Троценко Стефан, Мелітопольський НВК № 16, м. Мелітополь;
Стєпанов Павло, Стєпанов Петро, Закарпатський ОЦНТТУМ, м. Ужгород;
Істомін Назар, Мелітопольський НВК №16, м. Мелітополь.

І МІСЦЕ

Труфен Аліна, Чернівецький ліцей №11 «Престиж», м. Чернівці

Божко Дмитро, Мелітопольський НВК № 16, м. Мелітополь;
Павлюк Олександр, Ліцей №8, Чернівецький ОЦНТТУМ, м. Чернівці;
Ісаков Роман, ЖЕЛ №24, м. Житомир;
Шевчук Злата, Будинок дитячої та юнацької творчості “Дивоцвіт”, м. Бориспіль;
Гулевата Ангеліна, Вінницький ліцей №20, м. Вінниця.

Оксана Приходченко, член журі, доцент Інституту промислових та бізнес технологій Українського державного університету науки і технологій, місто Дніпро

Про що мріють діти?
Не скажеш так швидко.
Про друзів і літо,
Про диво-квітку.
Про космос і школу,
Про мир довкола,
Щоби війни не було знов ніколи.
Нехай же здійсняться
Всі мрії й надії

Попри тривоги та буревії,
Щоб школярі всі
Спокійно навчались,
Більше раділи та посміхались.
Світ відкривали і розвивали
Творчість свою і науку ще далі.

Віримо в добро, чекаємо на перемогу! Все буде УКРАЇНА!

Нехай всі наші мрії здійсняться! Миру Україні!

 

Видавництво «Ранок», Марина Корнієнко, головна редакторка
відділу «Навчальна література»

.

Інформаційний партнер проєкту:
Чернівецького онлайн видання «Версії»Людмила Чередарик,
редакторка газети «Версії»

©Тетяна Спориніна,
координаторка проєкту «За Школу мрії», місто Чернівці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *