Віктор ПИНЗЕНИК: «Країна повинна припинити жити у борг»

пинзеник

Український економіст і політик Віктор Пинзеник зустрівся вчора зі студентами економічного факультету ЧНУ та розповів про наявні економічні проблеми й загрози.

За його словами, країна має вирішити низку проблем, від яких залежить життя всього населення країни.

– Україна опинилася в ситуації, коли їй закрили доступ до зовнішнього фінансування. Це надзвичайний ризик для країни, враховуючи кредитні зобов’язання в розмірі 142 млрд. грн., – наголосив економіст.

Пинзеник зазначив, що угода з МВФ з одного боку відкриває можливості для виходу з цієї ситуації: вона поліпшить конкурентоспроможність національного товаровиробника та відкриє доступ до європейських ринків. Але це тільки перший крок.

– Отримання кредиту не можна розцінювати як вирішення усіх наявних економічних проблем, – підкреслив гість. – Борг країни більший за її бюджет. Дефіцит бюджету настільки високий, що людям, які знають про цю ситуацію та відповідають за неї, не можуть спати спокійно.  Суспільство очікує від влади чесних дій. І влада має почати з самообмежень, має зупинити будь-які корупційні схеми…  Головна проблема Міністерства фінансів полягає нині в тому, що воно не може збагнути: країна повинна припинити жити у борг.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *