Великдень на передовій

«Укропи» святкували «під акомпанемент» сепаратистів і під пильним наглядом безпілотників

Тил забезпечив фронтові великодню атмосферу. Як повідомляє з-під Маріуполя наш земляк Сергій НИКОЛАЙЧУК, напередодні Пасхи волонтери задарували бійців смаколиками, а самі вояки створювали свято, перевдягаючись у вишиванки та прикрашаючи синьо-жовтими стрічками своїх бойових песиків і котиків.

Розповідає Сергій Николайчук:

«За три дні до Великодня в нас були волонтери з Заставнівщини, Глибоччини, Кельменеччини. Особливо приємно було отримати святкові пакунки від кіцманських активістів Ігоря Литвинюка та Ярослава Яремія, від кіцманської районної газети «Вільне життя», від Брусницької сільради та Брусницької Успенської церкви, від лужанських товаришів. Були й друзі з Івано-Франківщини. Пасок і писанок навезли стільки, що ми більшість з них передали в Маріупольский госпіталь і вихованцям Маріупольського дитячого реабілітаційного центру «Пілігрім». Діти з «Пілігріма» теж приїжджали до нас з великоднім концертом, тож свято було спільним.

5D3A6650

Суботнього вечора на нашому блок-посту посвятив паски капелан, який з цією місією обійшов усі блок-пости на лінії фронту. Розговілися без горілки – це заборонено. Дружина передала мені для всіх бійців м’яса на шашлик, від усіх їй подяка. Смакоти було більш ніж достатньо, тож почувалися, як вдома. Найбільше вподобали буковинські цвіклі (гострий хрін з буряком – авт.), бо такої страви більш ніде не скуштуєш, окрім Буковини. Ще смачніше було від того, що господиня, яка ті цвіклі робила (а над ними треба чимало сліз пролити від тертого хрону), виявилася знайомою. Коли зателефонували їй (жінки часто пишуть свої телефонні номери на упаковці продуктів – аби мати зворотній зв’язок і навіть «приймати замовлення» від бійців) – аж плакала, дізнавшись, що цвіклі вдалися і що їх куштували ті, кого вона знає.

Настрій був великодній. Незважаючи на те, що святкували під наглядом ворожих безпілотників та під «акомпанемент сепаратистів» – обстріли не припинялися цілу ніч».

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Фото Ірини Горбасевої

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *