Україна не Гондурас, але туристам їхати до нас не радять: небезпечно

Україна посіла 88 місце з туристичної привабливості за версією експертів Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Головними критеріями для складання рейтингу були культурні ресурси, доступна інфраструктура, ціни, охорона здоров’я, рівень безпеки, міжнародна відкритість. Експерти оцінили місце України у 3,5 бали. Для порівняння: оцінка переможниці рейтингу Іспанії становить 5,43 бали.
Серед інших пострадянських країн вище розташувалася Естонія (37 місце), Росія (43 місце), Латвія (54 місце), Грузія (69 місце), Азербайджан (71 місце), Казахстан (81 місце), Вірменія (84 місце).
Експерти ВЕФ наполягають, що з точки зору безпеки до України їхати не варто – так само як до Пакистану, Нігерії, Венесуели, Єгипту, Кенії та Гондурасу.
Трохи тішить висока оцінка української охорони здоров’я, за якою країна навіть потрапила до десятки лідерів. Україну визнали також не найдорожчою країною (45 місце). Культурні ресурси поставили нас на 51 місце. Натомість з питань екології ми посіли лише 98 місце, туристичний сервіс визнали гідним 71 місця. Низькі місця з транспортної інфраструктури. І вже зовсім гірко – 124 місце з питань інвестицій до туристичного бізнесу. За чотири роки Україна в туристичному рейтингу опустилася на 12 позицій.
Для Буковини, чиї керівники головну перевагу нашого краю вбачають саме в туризмі і розглядають Чернівці як туристичну Мекку, наведений рейтинг – просто убивчий. Щоправда, податківці на зростанні туристичного збору роблять висновок про зростання туристичної привабливості нашого краю – та чи можна покладатися на ці цифри, коли так дорожчають комунальні послуги та коли екологію зелених Карпат нищать відкриті сміттєзвалища – паспортизовані та стихійні? А прозорі гірські річки захаращені стічними водами тих же відпочинкових закладів? І коли асфальт на відремонтованих щойно ділянках дороги можна зняти просто руками? Звісно, ми не Гондурас, але…
Вл. Інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *