У Чернівцях молодь і підлітки змагалися з «дворової гімнастики»

За підтримки благодійного фонду «Нова сім’я» у Чернівцях відбулися змагання зі стріт-воркауту (street workout) серед молоді і підлітків. Саме ці змагання приурочили Дню Збройних Сил України, а проводять їх доволі часто. Адже фонд «Нова сім’я» в такий спосіб долучається до пропагування здорового способу життя і профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі.

e

Воркаут — це любительський вид спорту, частина фізичної культури. Включає в себе виконання різноманітних вправ на вуличних спортмайданчиках, а саме на турніках, брусах, шведських стінках, «рукоходах» та інших конструкціях або й без них – просто на землі.

f

У ньому акцентують зусилля на роботі з власною вагою і розвитку сили і витривалості. Тобто головний посил цього виду спорту – це тренування «де завгодно і коли завгодно». Чернівецька команда воркаутерів тренується на майданчику на вул. 29 Березня, демонструючи, що займатися спортом можна і без значних вкладень коштів у дорогі спортзали.

h

Турніків і брусів у міських дворах, на щастя, не бракує, а заняття на відкритому повітрі зацікавлюють нових учасників.

Змагання 6 грудня провели в гімнастичному залі Чернівецького національного університету – погода була несприятливою, зате спортсменам сприяли освітяни.

d

Між собою змагалися понад два десятки чернівчан віком від 16 до 23 років – переможців змагань різного рівня у різних дисциплінах. Усі вони отримали кубки, медалі і подарунки, які презентувала «Нова сім’я». Подарунки – звичайно ж, спортивні: рукавички для вправ на турніку, стійки, настінні турніки та інший спортінвентар. Усе, що треба воркаутеру!

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *