«Тих, хто підтримує воєнний стан, використовує російська агентура», – політолог

Цього понеділка під стінами Чернівецької ОДА зібралися активісти місцевого осередку ВО «Свобода» з вимогою введення в країні воєнного стану.

– Ми повинні вимагати всією Україною введення воєнного стану. «Ні» – означає імпічмент президенту, – наголосила на своїй сторінці у «Фейсбуці»  депутат міськради від фракції «Свобода» Олена Калмикова.

Однак акція не була численною і вранці біля будинку з левами зійшлося лише трохи більше десятка людей, здебільшого журналісти.

Загалом останнім часом поширюється багато заяв від різноманітних політичних сил і громадських активістів із вимогою введення воєнного стану, однак, не всі можуть пояснити його наслідки.

– Насамперед введення воєнного стану означає, що Україна знаходиться у стані війни з Росією. Путін тільки чекає цього моменту і може скористатися цим для значного поширення російської агресії, – наголошує політолог Ігор БУРКУТ.

За його словами, воєнний стан веде за собою значне обмеження демократичних свобод простих громадян – заборону мітингів, демонстрацій, пікетів, введення цензури у ЗМІ, відключення Інтернету, мобільного зв’язку, введення комендантської години, яка передбачає, що її порушники можуть навіть отримати кулю від патруля. Великої шкоди таке рішення завдає й економічному становищу в країні, адже міжнародні фінансові установи припинять надавати позики Україні.

– Ті, хто закликають до введення воєнного стану, є або людьми некомпетентними і наївними, яких використовує агентура Кремля, або ж самі є російськими агентами, – підкреслює політолог.

605881_1_w_590

Насамперед такі гасла лунають з вуст політиків чи громадських діячів, які не усвідомлюють весь жах війни. Для них вона обмежується лише гучними патріотичними гаслами і є лише шаховою партією, в якій можна легко пожертвувати кількома пішаками. Для них за кадром залишаються легіони загиблих, батальйони поранених і роти скалічених душ. Саме про таких «патріотів» і писав англійський письменник Джордж Орвелл: «Вся пропаганда війни, всі крики, брехня і ненависть, як правило, виходять від людей, які не воюють».

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “«Тих, хто підтримує воєнний стан, використовує російська агентура», – політолог”