Технофест-2023 у Чернівцях

1 червня 2023-го  з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Чернівцях відбувся Фестиваль науки і техніки «Технофест – 2023»  біля Чернівецького краєзнавчого музею. У ньому взяли участь Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка, Чернівецький політехнічний фаховий коледж і багато дівчаток і хлопчиків, їх батьків, перехожих, друзів-художників, які долучилися до Фестивалю.

На мінітрасі охочі долучалися до перегонів трасових автомоделей, які виготовлені гуртківцями Чернівецького ОЦНТТУМ, відбулися змагання автономних роботів-сумоїстів, збудованих на платформі Lego та робоавтомобілів, збудованих на платформі Arduino. Cтуденти Чернівецького політехнічного фахового коледжу демонстрували дрони, сконструйовані власноруч. Усі охочі мали нагоду не лише спостерігати за перебігом експериментів але і взяти участь у техноквесті і позмагатися за сувенір, який надрукував  3D принтер.

Важливо відродити інтерес молоді до техніки, технологій і природничих наук; сприяти вибору інженерних, технічних і природничих спеціальностей для отримання освіти; підвищити значимість і престиж інженерних спеціальностей, природничих наук і технік. Розумному суспільству необхідні технічні науки!

Наука – це круто! 1 червня – Міжнародний день захисту дітей! Нехай всі діти України та світу будуть щасливими, а Україні – мирного неба! Віримо в добро, чекаємо на перемогу!

Більше фото з Технофесту-2023 за посиланням – ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ НАУКИ І ТЕХНІКИ «ТЕХНОФЕСТ-2023»

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *