Питання STEM-освіти з використанням програм, розроблених на основі наборів LEGO Education, обговорювали на обласному семінарі у Чернівцях

5 квітня 2024-го на базі Чернівецького обласниого центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся  обласний семінар-практикум для працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти з проблеми«Розвиток професійної компетенції педагогів з питань STEM-освіти з використанням освітніх програм, розроблених на основі наборів LEGO Education».

Протягом понад 40 років LEGO Education працює більш ніж у 40 країнах світу. В Україні програма працює від 2008 року. Сучасний розвиток економіки, науки і техніки потребує від фахівців майбутнього володіння абсолютно новими компетенціями, що знаходяться на перетині декількох галузей, зокрема науки, технології, інженерії й математики. STEMосвіта – це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності у всіх ланках освітнього простору.

Перспективність застосування ЛЕГО – технології обумовлюється її високими освітніми можливостями: багатофункціональністю, технічними та естетичними характеристиками, використанням у різних ігрових і навчальних зонах.

Довідка. Компанія “Інноваційні Освітні Рішення” — офіційний дистриб`ютор LEGO Education в Україні.  Місія компанії – впровадження міжнародних освітніх STEM-програм у навчальні заклади України. Забезпечення навчальних закладів найсучаснішими засобами та технологіями для навчання дітей. Компанія є засновником та організатором фестивалю ROBOTICA та партнером програм FIRST.

Під час семінару учасники прослухали майстер-клас “Будуємо разом!”: для викладачів початкової школи за темою «Основи робототехніки» та для викладачів середньої школи за темою «Робототехніка для 5-х класів».

Цікавими були і практичні вправи зі складання різних моделей: техніки будівництва з LEGO. І, на завершення – перегони із моделей, які сконструювали команди учасників.

Дякуємо Чернівецькому ОЦНТТУМ за організацію заходу і практичне навчання. Дякуємо професійним тьюторам з компанії “Інноваційні Освітні Рішення”. Особлива прихильність нашій прекрасний команді вчителів інформатики та всім колегам, з якими  були на семінарі. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, вчити, вчитися.

А вже після урочистого закриття семінару  у Чернівцях була неймовірна подвійна веселка. І ми всі подумка загадали одне бажання. Миру нам і перемоги!

©Тетяна Спориніна,
фото автора і учасників семінару

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *