Путильщина і Вижниччина хочуть об’єднатися у Карпатський округ

Громадські ради при Вижницькій та Путильській районних державних адміністраціях написали спільне звернення до голови Чернівецької ОДА, президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо адміністративного поділу Чернівецької області.

Як повідомили у Вижницькій РДА, на засіданні 20 листопада представники громадськості районів виступили за те, щоб об’єднати Вижниччину і Путильщину у спільний Карпатський округ. Йдеться про те, що пропозиції Мінрегіону з приводу віднесення території та населення Путильського і Вижницького районів до Західного округу з центром у місті Сторожинець або ж у місті Вижниця неприйнятні для населення обох районів.

Присутні на зустрічі жителі Путильського району одностайно вирішили, що наполягатимуть на залишенні Путильського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці, бо мають на це законне право як високогірний район. Представники Вижницького району поставилися до цього з повагою, однак у випадку поділу територій на округи без урахування думки жителів Путильщини, вирішили підтримати пропозицію та керуючись наведеними законодавчими актами, усвідомлюючи важливість моменту, відповідальність за правильність вибору, обмеженість у часі, об’єднують зусилля, щоби спільно виступити в інтересах громад Вижницького та Путильського районів, і вимагають утворення Карпатського (Черемошського) округу – шляхом об’єднання Вижницького та Путильського районів з центром у м. Вижниця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *