Прощавай, тепло!

Опалювальний сезон у Чернівцях триватиме до 31 березня. Однак, якщо березень буде теплим, подачу тепла припинять раніше.

– Газу, який нам виділили, вистачить для опалення помешкань чернівчан до 31 березня. Проте, якщо протягом трьох днів середньодобова температура сягатиме  восьми градусів тепла, опалення вимкнуть раніше, – каже Олександр МЕЛЕНЧУК, директор КП «Чернівцітеплокомуненерго». – Збільшення тривалості опалювального сезону від 1 жовтня до 31 квітня стосується лише тих споживачів, що користуються індивідуальним опаленням.

Навіть за низького, за визначенням керівника підприємства, рівня проплат населення за тепло вперше за останніх 10 років «Чернівцітеплокомуненерго» спромігся скоротити борг за газ. Натомість накопичив заборгованість за світло.

– Якими будуть тарифи за останнім підвищенням, поки що точно сказати не можу. Але, оскільки для нас удвічі зросла ціна за одну гігакалорію тепла, можу припустити, що ціна для населення теж зросте приблизно вдвічі, – припускає Олександр Меленчук. – Вихід бачу один: ставити лічильники на тепло. Вартість такого пристрою складає приблизно 50 тисяч гривень. Зате мешканці чітко знатимуть, скільки використали і скільки заплатили. Наразі лише 23% будівель Чернівців обладнані тепловими лічильниками.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *