Про яку школу мріють українські школярі та їхні наставники?

Добігає фіналу Всеукраїнський телекомунікаційний проєкт «Школа моєї мрії»,
в якому брали участь і «Версії». Перші підсумки підбивалися 8 травня під час онлайн-зустрічі у Віртуальній школі «Ранок», започаткованій харківським видавництвом «Ранок».

Олена Афанасьєва, “Школа моєї мрії”

Її учасники й координатори узагальнили отриманий у проєкті «Школа моєї мрії» справді всеукраїнський досвід. Першим
привітав усіх директор видавництва «Ранок» Віктор КРУГЛОВ. Своїми враженнями поділилися архітекторка з Чернівців Вікторія УГОРСЬКА, директорка Станції юних техніків м. Дніпро Тетяна МІЗІЧЕНКО, художниця Наталія КАБАК з Чернівців, вчителька української мови з Шишківців Вашковецької ОТГ Чернівецької області Тетяна ЗАКРЕВСЬКА. Одна з його організаторок, головна редакторка відділу навчальної літератури видавництва «Ранок» Марина КОРНІЄНКО зауважила, що навіть для самих ініціаторів та організаторів, людей небайдужих і непересічних, проєкт перевершив усі сподівання: за доволі короткий час він став дійсно всеукраїнським. Мабуть, це непоганий матеріал для педагогів і психологів – вивчити, як в умовах карантинної ізоляції школярі України об’єдналися довкола справді цікавої для них ідеї.
Галерея «Школа моєї мрії» представлена учасниками з 22 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької,
Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської.
195 робіт надіслали учасники до віртуальної Галереї, гідно представивши всі чотири оголошені номінації. Через велику кількість робіт, подивитися їх можна на двох просторах: https://cutt.ly/5t9mdT3 та https://cutt.ly/cyxklCO.

Наталія Кабак, “Школа моєї мрії”

Координаторка – і додамо, душа й ініціаторка проєкту Тетяна СПОРИНІНА, вчителька Чернівецької гімназії №2, керівниця гуртка «Байт» Чернівецького ОЦНТТУМ зазначила:
– Роботи учнів віддзеркалюють і проєктують реальність життя, сьогодення, іноді ідеалізуючи його. Щирі роздуми, діалог між особистостями, обмін ідеями, поглядами, прагненням до досконалості, гармонії… І все це тепер не буде втрачене для нас із вами, – звернулася вона до дітей – учасників проєкту: – Ваші
маленькі історії, нариси, малюнки, ваші чисті міркування – повноцінні свідки доволі складних подій квітня – початку травня 2020 року…
Також Тетяна Тадеївна зазначила, що клуб «Біт» юних інформатиків гімназії №2 приготував власну відзнаку. У кожній номінації гуртківці визначать призера симпатій, якого нагородять новою книгою історика, етнополітолога Івана Монолатія «Від Донецька до Перемишля. Як сучасна література «пам’ятає» укрӓінські міста» – яка за змістом цілком пасує нинішньому всеукраїнському проєкту.
А ми, редакція газети «Версії», пропонуємо учасникам ще трохи почекати: після завершення роботи членів журі на всіх учасників чекає розсилка електронних сертифікатів (після 20 травня) і оголошення переможців конкурсу в 4 номінаціях: Комп’ютерна графіка; Поетична сторінка; Образотворче мистецтво; Lego-конструювання.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 коментарів “Про яку школу мріють українські школярі та їхні наставники?”