Порівнюй, аналізуй, роби висновки

Істина пізнається тільки у порівнянні та співставленні.

Відкриваючи цього тижня засідання Верховної Ради, її спікер зауважив мимохідь: коли б того, що у нас сталося, не відбулося, його варто було б вигадати…

Відтак на засіданні ВР виступила прем’єрка. Вона закликала присутніх замислитися над цифрами, взятими нею зі статистичних звітів: за 9 місяців 2007 року на грип та ГРЗ в Україні перехворіли 5,5 млн. українців, а за такий же період нинішнього – на мільйон менше. І померло два роки тому більше людей, ніж зараз. Переконливо? Та є невеличке АЛЕ… Якби ж то голова уряду навела статистику за 10 місяців: адже масово люди почали нездужати саме у жовтні.

І ще доволі пікантний факт, який проливає світло на останні події в державі. Протягом останніх чотирьох днів в Україні продали стільки ліків, скільки за весь минулий рік. Та ще й вартість їхня зросла у 2-3 рази, порівнюючи з попередніми тижнями.

За підсумками незалежних експертів, власники фармації «провернули» десятирічний підйом!!! А що вже казати про гуртовиків, які постачають ліки з-за кордону. Саме вони найперше закладають захмарні аптечні ціни на ліки в Україні – а вже потім власники аптек роблять свої «накрутки», забезпечуючи суперпристойне життя собі, коханим.

На вітчизняному ринку працює кілька гуртових фармакул, які належать – тут і гадати не треба – нашим можновладцям. Через це несерйозно виглядають заяви прем’єрки про те, що вона позбавить ліцензій ті аптеки, які підвищують ціни. Адже тієї вартості ліків, яку встановив і вимагає уряд, просто не існує, бо вже гуртовики реалізують їх за значно вищою вартістю!

А чи знайдете ви такого дурня, який торгував би собі на збитки? За словами власників чернівецьких аптек, вони на кожній упаковці втрачають сотню гривень. Бо саме такою є різниця на окремі противірусні препарати між ціною гуртовиків і тим, що хоче бачити влада на цінниках аптек.

Тож де логіка? Вона взагалі-то є, якщо поглянути на ситуацію з боку інтересів сильних світу цього. Тож аналізуйте, співставляйте, робіть висновки. А потім уже дійте…

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *