Податкова рекомендує: Не вкладайте гроші в банки

А земелька для митників коштує… 1 грн 70 коп за квадратний метр

 

Знайомимо читачів далі зі статками «слуг народу», які живуть на наші з вами податки. Сьогодні поговоримо про тих, від кого саме й залежить розмір зібраного до бюджетів – митників і податківців, які нині разом іменуються Державною фіскальною службою. Очільник цього відомства, сумнозвісний Роман Насіров, як припекло, «нашкрябав» у сімейному бюджеті аж 100 мільйонів, а скільки можуть нашкрябати наші чернівецькі?

Птахи гнізда Шпакового «обновилися» на повну

Головний «насіровець» області, радник податкової та митної справи І рангу Віталій Петрович Шпак – птах не місцевий. Прибув до нас торік із Вінничини на посаду заступника голови обласної ДФС і став в. о. начальника. Аби чиновнику було де жити, одразу ж (у травні 2016-го) виникла квартирка на 60,5 кв.м – правда, поки що лише у користування. На Вінниччині ж зосталися чималенькі 102,5 кв. м квартири та 81,6 квадрата будинку.
Того ж таки минулорічного травня у начальника з’явилася й молоденька «Тойота» 2014-го року випуску. І, що характерно, – теж у користуванні.
За рік новий начальник податківців заробив 90 із гаком тисяч зарплати в Іллінецькій податковій на Вінниччині і ще понад 93 тисячі – вже на Буковині. Дружина Шпака працює у відділенні «Укргазбанку» й заробляє за рік понад 114 тис. грн. Мабуть, тому банкам пан Шпак і не довіряє: тримає вдома 10 тис. доларів та майже 13,5 тис. грн.
Першим заступником Шпака є полковник податкової поліції Сергій Гакман. Його квартирка у Чернівцях «намалювалася» 2015-го, але записана вона на Олексія Степановича Гакмана (батька пана полковника). Ще одна квартирка, вартістю майже 244 тис. грн. з’явилася 2016-го. Крім того, пан Гакман має ще й будинок у Мілієвому на Вижниччині, звідки він родом. 28 січня 2016 року податковий поліцейський купив ще й нову «Хюндай» за 479 тис. грн. На придбання машини оформлений кредит.
Доходи родини Гакманів за 2016 рік – зарплата голови сімейства (108 тис. 870 грн), доходи від продажу майна (287 тис. грн), зарплата дружини (24 тис. грн). Банкам пан Гакман так само не довіряє: тримає вдома 100 тис. грн.
Ще одним заступником голови є і один із роду (чи то пак – клану?) Матіосів – Іван Миколайович. Певно, його родина презентації не потребує, то й у декларації цього пана родичі не зазначені. Вочевидь, майно пана Матіоса теж записане на когось із родичів, бо в декларації з нерухомості є лише земельна ділянка і квартира, авто «Мазда», грошима – 33 тис. доларів і 151 тис. грн зарплати.
Єдиною жінкою в компанії цих суворих чоловіків у погонах є заступниця начальника Наталія Чернівчан. З майна жінка має квартиру, але й та – чоловікова, 80 тис. грн готівкою (до банків податківці гроші не кладуть, візьміть на замітку!) і 134 тис. грн зарплати.

На митниці головне – вдало одружитися…

Начальник Чернівецької митниці, депутат облради Микола Салагор має 2 земельні ділянки, будинок і дачу, дві «Тойоти», задекларував 129 тисяч зарплати і путівку в санаторій майже за 8 тис. грн. Із родичів у декларації зазначена дружина, але вона не отримує ані зарплати, ані пенсії, ані соцдопомоги – взагалі нічого.
Перший заступник пана Салагора Ігор Добровольський має будинок і орендовану земельну ділянку, один з його синів – квартиру, а дружина – дві земельні ділянки. Їздить пан Добровольський на «Ауді».
У декларації пана Добровольського (єдиний випадок на все керівництво ДФС області!) зазначений і бізнес сина – МПП «ІНПРОГРЕСС», вартістю 127 тис. грн. Єдиний випадок не тому, що більше жодний не має, а тому, що в решти нічого такого не задекларовано…
Доходи цієї родини: зарплата голови родини – 123 тис. грн, матеріальна допомога – понад 11 тис. грн, зарплата дружини – 71,5 тис. грн і майже півмільйона (485 тис. грн) доходів від бізнесу сина.
Заступник начальника митниці Іван Жижиян задекларував 2 квартири, авто «Ніссан», 123 тис. грн власної зарплати та майже 95 тис. грн зарплати дружини.
Останнім (і найзаможнішим) із заступників Салагора є Олександр Кулінський. А дружина його – просто скарб. На ній (на її рахунках) майже 38 тис. доларів і 1,5 тис. грн готівкою. Удома пані Галина тримає ще 200 тис. грн.
Із нерухомості подружжя має квартиру, дачу, 2 гаражі і 3 земельні ділянки (одну з них дружина пана Кулінського придбала торік у березні – 598 кв.м за 1020 грн!!!!). Дружина посадовця будує ще й третій гараж. Хоча автівок у подружжя поки що лише 2 – «Шкода» і «Фольксваген».
З доходів подружжя задекларовані 132 тис. грн зарплати і 3 600 грн матдопомоги Кулінського, 54 тис. грн доходів від підприємництва та 9 179 грн процентів дружини.
Іван ДУПА, спеціально для «Версій»
У наступному числі читайте про зарплати й майно головних поліціянтів Буковини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *