Пісня та часник – через «Вікно в Америку»

Молоді американці, які вирощують часник і за роботою залюбки співають старовинних американських пісень, за підтримки Посольства США в Україні виступали в обласній бібліотеці Чернівців з американським фольком.

Беннет Конесні та Едіт Голер присвятили себе збереженню старовинної, але живої традиції американської фольк-музики, якою вони професійно займаються майже все своє життя. Беннет і Едіт співають пісні з усіх куточків США і грають старовинні мелодії на різних музичних інструментах – таких, як гітара, банджо, скрипка, контрабас. Їхній особливий інтерес – це пісні, які в усьому світі співають під час роботи – так звані worksongs (робочі пісні).

Після закінчення коледжу Беннет отримав надзвичайно престижну стипендію Томаса Уотсона і цілий рік подорожував світом, вивчаючи робочі пісні трьох континентів.

Цікавість Беннетта і Едіт до робочих пісень має і цілком практичний аспект. Вони володіють невеликою сімейною фермою «Duckback Farm» у штаті Мен, де вони вирощують часник, чай і кулінарні трави. А під час роботи співають і вчать співати інших. Щороку вони запрошують до себе всіх охочих попрацювати й навчитися нових пісень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *