Підсумки І Міжнародної освітньо-наукової конференції «ВСЕСВІТ 2024»

21 лютого 2024-го підведені підсумки І Міжнародної освітньо-наукової конференції учнівської молоді «ВСЕСВІТ 2024», яка відбулася у Чернівцях від 12 до 16 лютого 2024 року.
.
.
.
Конференція «Всесвіт» проводиться з метою популяризації та поширення астрономічних знань, розвитку інтересу до астрономії та досліджень космосу, науки, техніки, технологій.
Організатори: Управління освіти Чернівецької міської ради, Міський центр юних техніків ім. Леоніда Каденюка за сприяння Міжнародної асоціації позашкільної освіти (МАПО) та Чернівецького міського центру Молодіжного аерокосмічного об‘єднання «Сузір’я» (УМАКО «Сузір’я»). У Конференції взяли участь 105 доповідачів із 7 країн та 13 регіонів України.
.
21 лютого 2024-го у Науковій бібліотеці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося урочисте закриття конференції. Закриття відбулося у змішаному форматі. В режимі онлайн – для всіх учасників конференції з різних населенних пунктів і очно – для юних дослідників з Чернівців і Чернівецької області
.
Е.І.Кузнєцов, перший віце-президент Аерокосмічного товариства України

Працюючи тривалий час в Державному космічному агентсві України, Едуард Іванович Кузнєцов зазначив:
«За роки незалежності у нас в країні, зокрема в космічній сфері, з’явилися нові дати, свята, події, які підкреслюють значні досягнення в сфері високих технологій, деякі з них увійшли в історію нашої країни назавжди. Кожний такий захід має надзвичайно важливе значення для виховання молоді, адже саме їм будувати майбутнє нашої країни, яка має бути промисловою, високорозвиненою країною з високоосвіченим населенням. Особливе місце в нашій історії зайняв політ Леоніда Каденюка на шатлі Columbia місії STS-87 у 1997 році…
21 століття, в якому нам випала доля жити, це час інтенсивного розвитку високих та космічних технологій, мікроелектроніки, інформаційних технологій та науково-технічного прогресу в цілому. Багато вчених у світі підкреслюють, що тільки та країна має майбутнє, яка займається космічною діяльністю. Адже космічна діяльність – це зосередження і розвиток найбільш сучасних технологій, різних галузей промисловості, науки, які потребують працівників з надзвичайно високою освітою, інноваційного мислення, пошуком нових форм і методів досягнення високих результатів роботи».

Конференція проводилася за 8-ми напрямами:
Астрономія,
Наукові дослідження в Космосі,
Екологія Космосу,
Космічна медицина та біологія,
Людина. Земля. Всесвіт,
Історія розвитку авіації та космонавтики,
Ракетно-космічна техніка,
Міні-Всесвіт.

З архіву конференції: 14.02.2024 – Було космічно-фантастично!  «Всесвіт 2024». 14.02.2024

15.02.2024 – І Місяць проходить на північ від Юпітера…  «Всесвіт 2024». 15.02.2024

Привітав учасників конференції і модерував зустріч Сергій Сергійович Кізіма, директор Чернівецького ліцею №14. На закритті конференції виступила Ткачук Ірина Ярославівна, начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради. Привітав учасників конференції з успішним її завершенням Кузнецов Едуард Іванович, голова Громадської ради Державного космічного агентства України. З побажаннями подальших успіхів виступили Тамара Володимирівна Марусик, проректор ЧНУ ім. Ю.Федьковича, Хуторной Віктор Васильович, завідувач методичного сектору навчально-методичного відділу Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова, з міста Дніпра, Яцков Сергій Васильович, секретар Ради Асоціації «Космос», місто Київ, Яценко Віталій Васильович, директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л. Каденюка, Яна Юркова, член журі, університет Ексетер, Великобританія, Евеліна Драгомерецька, учасниця конференції, університет Страсклайд, місто Глазго, Великобританія.

Після урочистих привітань дипломами, грамотами, сертифікатами, подарунками були нагороджені учні закладів освіти Чернівецької громади. Відзнаки вручали І.Я. Ткачук, начальник управління освіти, Н.Д. Шевченко, заступник начальника управління освіти з виховної та позашкільної роботи закладів освіти, Т.В. Марусик, проректор ЧНУ ім. Ю.Федьковича, Т.В. Сендульська, завідувач відділу документів з економічних, технічних та природничих наук ЧОУНБ ім. М. Івасюка

Подарунком для переможців конкурсу – «Перервана місія», упорядник – академік НАН України Юрій Туниця
Переможці отримати в подарунок і фото з автографом Л.К. Каденюка, першого космонавта України, Героя України

Книга  «Астрономія для допитливих малюків» Ольги Шибки, керівника гуртка Астрономії та інформаційних технологій у Дніпрі, стала призом для учнів, які виборали перше місце. Книги передали в Чернівці в якості призового фонду для переможців – це проект від Ольги Шибки і Сергія Даниленка, голови   Марсіанського товариства України. Вдячні за подаровані книги. Ця книга є у вільному продажі. Всі кошти йдуть на підтримку ЗСУ.

З книгою «Астрономія для допитливих малюків» Ольги Шибки. Попереду – космічні польоти і нові відкриття

І традиційний подарунок: «Місія – космос», книга-роздум Леоніда Костянтиновича Каденюка про космонавтику, про всествіт, про відповідальність людини за життя і за майбутнє. Редактор книги: Руденко Галина Борисівна

Вітаємо учасників, їх керівників та наставників. Дякуємо за цікаві дослідження і виступи. Велика подяка організаторам конференції. Дякуємо ЗСУ за можливість вчитися і працювати.

Бажаємо всім учасникам подальших творчих успіхів, нових відкриттів і здобутків!

Більше фото з закриття конференції за покликанням – Підведення підсумків Міжнародної освітньо-наукової конференції «Всесвіт 2024»

©Тетяна Спориніна, член правління Чернівецького міського центру УМАКО «Сузiр’я», фото автора та з архіву УМАКО «Сузiр’я»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *