Орендар «Української книги» на зв’язок не виходить

У минулому числі «Версії» писали про скандал навколо приміщення магазину «Української книги», яке по суті є невід’ємною частиною будівлі – пам ’ятки національного значення, в якій розташований Художній музей. Нагадаємо, петицію чернівчан про збереження «Української книги», зареєстровану ще в лютому активісткою Оксаною Драчковською, депутати міської ради не підтримали: книгарню не включили до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації.

Протести чернівчан змусили чиновників з сусідньої Ратуші нарешті (уперше про ситуацію «Версії» – і не тільки – писали ще в лютому й квітні ц.р.) помітити неподобство, що коїться в орендованому приміщенні. Департамент  розвитку міської ради  публічно повідомив орендаря  – ГО «Інститут розвитку міста Чернівці»,  що  2 липня  цього року о 10 годині  він зобов’язаний  надати доступ орендодавцю для перевірки стану об’єкту оренди і нагадав, що згідно з Договором, орендар зобов’язаний використовувати орендоване майно виключно з метою, визначеною Договором. У міській раді створили робочу групу, яка вивчатиме всі обставини інциденту.

Вівторкового ранку робоча група побувала-таки у розбитому приміщенні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила якось занадто заспокійливо Олена Пушкова, керівник відділу охорони культурно-історичної спадщини Чернівецької міської ради: «Обстежили приміщення колишньої «Української книги», основні елементи інтер’єру збережені, сходова клітина на місці, що турбували всіх нас найбільше, – зазначає посадовиця. – Питання подальшого оздоблення на контролі робочої групи».

Як бачимо, чернівчанам нібито залишається покластися на контроль робочої групи –  неоголошеного складу і невизначених повноважень. Хоча після громадських акцій було б цілком природно оприлюднити як склад, так і дії робочої групи. Бо наші спокійні очікування від лютого вже призвели до повного розгрому – без проекту й відповідних дозволів.  

З представниками громадської організації, яка орендує приміщення «Української книги» та виконує роботи, не можуть зв’язатися. І хоча орендар іменується нібито обнадійливо для міста – ГО «Інститут розвитку міста Чернівці», активні чернівчани не хочуть для нашого міста такого розвитку, коли з громадою міста не рахуються у питаннях використання майна цієї ж таки громади.

Вл.Інф.         

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *