На новий Майдан сьогодні готові вийти лише 9% українців (ІНФОГРАФІКА)

Переважна більшість українців вважає нинішню ситуацію в країні напруженою. 22% опитаних назвали ситуацію вибухонебезпечною. Та лише 9% українців готові сьогодні вийти на новий Майдан.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного з 28 жовтня по 14 листопада 2017 року.

Згідно з дослідженням, 68,2% українців вважають, що нинішня ситуація в країні є напруженою. Досить значний відсоток (21,9%) назвав її вибухонебезпечною, і лише 6,2% опитаних відзначають, що ситуація в країні стабільна.

Результати опитування свідчать про те, що населення України зараз віддає перевагу мирним та не надто радикальним формам протесту, таким як участь у виборах (59%) та підписання різноманітних петицій та звернень громадян (27%).


Чи готові українці знову вийти на Майдан: результати опитування

Більшість опитаних (59,9%) сьогодні не підтримали б організацію нового Майдану. 22,5% підтримали б Майдан, але особисто не брали б у ньому участі. І лише 9,2% тих, хто готовий особисто взяти участь в новому Майдані.

Якщо дивитися за регіонами, то ситуація трохи інша – є окремі області, де протестні настрої українців значно більші. Західна Україна в цьому плані – “найгарячіший” регіон. Так, наприклад, в Івано-Франківській області 19,6% громадян готові особисто вийти на Майдан сьогодні, і ще 32,2% підтримали б Майдан, але не брали б у ньому участь. Загалом більше половини жителів області підтримують проведення протестної акції. У Львівській і Тернопільській областях особисто вийти на Майдан готові сьогодні 15,5% і 14,5% громадян відповідно.


Майже 20% жителів Івано-Франківської області готові вийти на Майдан

Майже “вибухова” ситуація у Черкаській обасті, де 45,7% громадян в цілому підтримують проведення нового Майдану. 12,3% з них особисто взяли б у ньому участь.


У Черкаській області майже 46% підтримують проведення акції протесту

На півдні протестні настрої низькі. У Херсонській області вийти на Майдан готові лише 2,5% опитаних. Загалом по регіону цей показник не перевищує 8,5%.


Південь сьогодні не готовий до нового Майдану

І найменше сьогодні готові до протестів жителі Східної України, зокрема Донбасу. Лише 1,8% громадян у Донецькій і Луганській областях взяли б сьогодні участь у новому Майдані. Майже 11% підтримали б протест, але не брали б у ньому участі.


Східна Україна не підтримує великого протесту

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *