На хабарах на Буковині від початку війни викрито 14 військовозобов’язаних

Майже 300 тис. грн за сприяння у втечі з країни запропонували вони разом військовослужбовцям Держприкордонслужби, щоби незаконно виїхати за кордон. А точніше – від початку війни правопорушники надали прикордонникам 1450 Євро, 5400 доларів США та 77500 грн.  Загальна сума у національній валюті сягає близько 300 тис. грн.

Неправомірну вигоду за перетин держкордону пропонували громадяни України – чоловіки віком від 18 до 60 років, яким заборонено виїзд за кордон у період воєнного стану. Суми сягали від 100 євро до 1000 доларів США, та найбільшим був запропонований хабар у 77 500 гривень.

Органи Чернівецької обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у цих 14 кримінальних провадженнях, зареєстрованих за фактами надання військовослужбовцям Держприкордонслужби неправомірної вигоди за сприяння у безперешкодному перетині держкордону (ст. 369 КК України).

У 9 провадженнях винесено обвинувальні вироки.  9 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності та призначено покарання у виді штрафу від 17 000 до 68 000 гривень.

Ще у 5 кримінальних провадженнях слідство триває. Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції. Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної прокуратутри.

  

Від «Версій»: Запропонувати на кордоні хабар у 100 чи навіть 1000 євро за його незаконний перетин – це більш ніж смішно і несерйозно. На слуху зовсім інші суми за такі «послуги»: подейкують, що «розмова» може початися лише із 10000 євро – ніяк не менше. Та з такими сумами ніхто чомусь не попадається…

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *