На Буковині батькам багатодітних родин відмовляли в отриманні соціальної допомоги через відсутність «правильних» посвідчень

Постановою Кабміну у  березні 2019 року призначено соціальну допомогу багатодітним сім’ям у розмірі 1700 грн на третю і кожну наступну дитину щомісяця. Допомога має виплачуватися органами соцзахисту населення до досягнення дитиною 6-річного віку. Однак тисячі багатодітних сімей отримують відмову через відсутність «правильних» посвідчень батьків багатодітної сім’ї.

Ростислав ТКАЧ, багатодітний батько, описав ситуацію на сторінці у Facebook.

Проблема в тому, що Мінсоцполітики України вже тривалий час не надає бланків таких посвідчень місцевим підрозділам у справах сім’ї, молоді та спорту. Тож чиновники змушені  видавати багатодітним батькам так звані «тимчасові» посвідчення на звичайному аркуші формату А4, а органи соцзахисту відмовляються їх приймати. Наскільки відомо, така ситуація існує по всій Україні. Однак, у газеті «Версії» надавалося роз’яснення від Чернівецької ОДА про те, що до видачі постійного посвідчення допомогу на дітей багатодітні родини можуть отримувати за тимчасовим. Та  вочевидь, на якомусь етапі комунікація між підрозділами порушена, якщо це не звичайнісінький саботаж і бажання «відтягнути» надання допомоги. Адже, згідно з постановою Кабміну, для громадян, які звернуться за наданням допомоги у період від квітня до червня 2019 р. включно, зазначена допомога призначається від 01 квітня 2019 року. Але в сумлінності держслужбовців є сумнів, бо раніше громадян «годували» кінцем травня. Може вони премії отримуют за заощадження допомоги?

За даними Уряду, в Україні налічується 160 тисяч багатодітних сімей, в яких є діти віком до 6 років.

Оскільки органи соцзахисту відмовляються приймати тимчасові документи, громадяни можуть втратити допомогу за кілька місяців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *