На Буковині розцвів сезонний вид контрабанди – «ліві» саджанці

Вантажівки із саджанцями щодня прибувають з Молдови до України. Продаж контрабанди у повному розпалі. Боляче спостерігати за стихійною реалізацією саджанців на Калинівському ринку. Це скільки ж коштів щодня перекачується до сусідньої Молдови, збагачуючи не Україну, а чужу державу! Хотілося б дізнатися, а де наші інспекції? За що отримують зарплатню?

Буковина має достатньо якісного посадкового матеріалу з гарантією. І не тільки для внутрішнього ринку, сортів – на будь-який смак. А купуючи контрабанду, ви не певні, що придбали те, що вам рекламували. Часто-густо трапляється, що купуєш один сорт, а отримуєш зовсім інший або ж гіршої якості. Додам ще й програш власного буковинського виробника, хоча тільки його підтримка є запорукою економічної стабільності краю. Наші садоводи, повторюся, як і працівники дослідних станцій, вирощують нині дуже якісний посадковий матеріал. Та він залишається непроданим, бо реалізується контрабанда.

Нагадаю, що саме зараз у Чернівцях протягом кількох тижнів триває ярмарок саджанців.

Підтримаймо буковинського виробника: своє завжди краще! Саме за таким принципом живе нині Польща, як, зрештою, і вся Європа.

Валерій ПЕТРЮК, дорадник з розвитку сільських територій

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *