Корупція вбиває: на сигналізації, яка не спрацювала у дитячому таборі в Одесі, «розпиляли» 11 млн грн

У ході розслідування трагедії стало відомо, що протипожежна сигналізація в дитячому таборі «Вікторія», де 15 вересня внаслідок пожежі загинуло троє дітей і одна дитина зникла безвісти, не працювала. Ще 23 червня це встановила перевірка служби надзвичайних ситуацій.
Працівник, що відповідав за пожежну безпеку, був оштрафований, однак недоліки так і не були усунені. Водночас проект «Наші гроші» із посиланням на «Вісник державних закупівель» повідомив, що влітку 2016-го Управління капітального будівництва Одеси освоїло 11,08 млн грн на реконструкцію дитячого табору «Вікторія», зокрема й на установлення протипожежної сигналізації. Однак одеська поліція встановила, що 11,08 млн грн з 22 млн, виділених на реконструкцію, були списані на виконання робіт, які «не зазначені у проектно-кошторисній документації, але силою непередбачуваних обставин стали необхідними для завершення проекту». Одеська поліція ще у травні 2016-го відкрила кримінальне провадження щодо реконструкції «Вікторії», однак особливої активності в цій справі не виявляла. Особливої «пікантності» ситуації додає той факт, що на відкритті оновленого табору стрічку розрізав президент Порошенко, відтак багато налаштованих проти президента політиків зазначають, що Порошенко має нести відповідальність принаймні моральну за трагедію, що сталася.
Подробиці дізнаєтеся на сторінці Центру протидії корупції на ФБ https://www.facebook.com/antac.ua/posts/1398669036898549

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *