Конференція з підведення підсумків Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії – 2022» відбулася у Чернівцях 12 квітня.

12 квітня – Міжнародний день польоту людини у космос.  У цей день, 12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі.  Також у цей день  на базі Чернівецького ліцею №14 відбувалася онлайн трансляція конференції з підведення підсумків Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії – 2022».Прекрасні роботи з різних куточків України: м. Бердянськ, м. Запоріжжя, м. Енергодар, м. Дніпро, м. Балта, м. Чернівці, м. Полтава, м. Черкаси, м. Ірпінь Київської обл., Рибальське Дніпропетровської обл., Обухів Київської обл., Васильків Київської обл., м. Мелітополь, Рівненьська обл., Херсонська обл., Вінницька обл., Донецька обл., Житомирська обл., Кіровоградська обл., Хмельницька обл. Кожен з учасників створив свій  оригінальний та унікальний твір, показав  авторське бачення космічного простору та свої художні здібності. Школярі зробили крок назустріч неймовірним космічним фантазіям! У конкурсних роботах учасники відобразили реальні та фантастичні події, космічні явища, міжпланетні польоти, неземні цивілізації, невідомі планети, ракетно-космічну техніку минулого, сьогодення й майбутнього. Дякуємо за чудові роботи учасникам конкурсу і їх керівникам.

Привітав учасників зустрічі Петров Олег Володимирович, голова Правління УМАКО «Сузiр’я», Почесний працівник космічної галузі України. Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» – це науково-освітня громадська організація, метою якої є формування високоінтелектуальної, соціально відповідальної, патріотично налаштованої молоді, створення умов для розвитку її пізнавальних, творчих здібностей, набуття нових знань, практичних навичок, досвіду та організаторських здібностей відповідно до викликів сьогодення.

З вітальним словом виступив голова Громадської ради при ДКАУ, перший віце-президент Аерокосмічного товариства України Едуард Іванович Кузнєцов. Учасники зустрічі наголосили на значний внесок українських вчених та винахідників у розвиток космічних досліджень та освоєння космосу.

Модерував зустріч Сергій Сергійович Кізіма, директор  Чернівецького ліцею №14, член Чернівецького міського центру УМАКО «Сузiр’я». Технічне забезпечення – Максим Вікторович Козак, керівник гуртка «Радіоелектронне конструювання» Чернівецького центру юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка. Про результати конкурсу розповів Віталій Васильович Яценко, директор Чернівецького центру юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка, кандидат фіз.-мат.наук.

Присутніх привітала і Ірина Володимирівна Федоренко,  заступник генерального директора з науки та освіти НЦАОМ ім. О.М. Макарова.

Фото з сайту НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР АЕРОКОСМІЧНОЇ ОСВІТИ МОЛОДІ ІМ. О.М. МАКАРОВА, м. Дніпро

Гостями зустрічі був генеральний директор «Info-service-group», професор Національної Академії управління Юрій Геннадіович Корнєв. Також перед присутніми виступив Мирослав  Ярославович Лазарук, Заслужений діяч мистецтв України, нині очолює Чернівецький меморіальний музей Володимира Івасюка і квартальник «Буковинський журнал». Перед присутніми виступили учасники та члени журі з м. Дніпра, м. Києва, м. Одеси.

На сайті Всеукраїнського УМАКО «Сузiр’я» будуть опубліковані результати всіх секцій конкурсу.

У нас велике космічне минуле, перспективне сьогодення й амбітні космічні плани на майбутнє. Зараз в Україні війна. Сьогодні за нашу космічну мрію ми боремося зі справжнім, віроломним ворогом. І тому зараз у всіх нас є велика мрія: перемогти ворога і заново відбудувати  нашу прекрасну країну, яка зруйнована російськими ракетами. І ми обов’язково переможемо.

Слава Україні! Героям Слава!
Україна понад усе!

Більше фото з виставки і конференції за посиланням: КОНФЕРЕНЦІЯ З ПІДСУМКІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ГУМАНІТАРНОГО КОНКУРСУ «КОСМІЧНІ ФАНТАЗІЇ»

©Тетяна Спориніна,
фото автора і з архіву УМАКО «Сузiр’я»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *