Каспрук – про «невзаємну любов» до одного комунального підприємства

Прес-конференція: пряма мова

Кор.: – Містом поширюється інформація про примусову ліквідацію, чи то пак знищення, міського комунального підприємства, яке десятиліттями успішно обслуговувало дитячі їдальні. Але, на думку працівників цього підприємства, проти їхнього директора здійснили провокацію – лист із правоохоронних органів про корупцію. І директора поставили перед вибором: або він йде з посади або проти нього відкривають кримінальну справу. Після цього комунальне підприємство програло  тендер приватному, «Мега-Крокус» із Заставни, в якого навіть немає відповідного обладнання і людей.

Отже, запитання: спростуйте чи підтвердіть інформацію про те, що міська влада отримала вказівку «згори» провести перепідпорядкування рентабельного успішного підприємства приватній структурі. Для цього хотілося б дізнатися, чи подали заяви на звільнення із комунального підприємства працівники шкільних їдалень та чи написали заяви на роботу до ПП «Мега-Крокус»?

 Олексій Каспрук: По-перше, підприємство не ліквідоване, воно працює, і на ньому призначений новий керівник. Стосовно попереднього керівника, то скажу, що усі кадрові рішення я приймаю, враховуючи те, що мені кажуть чернівчани. Десь улітку до мене підійшов один з підприємців, якого дуже поважаю і знаю роками, і сказав мені: «Олексію, я знаю, що керівник цього підприємства бере «відкати». Тоді я поспілкувався із паном Сажнєвим і запропонував йому звільнитися. Він відмовився. Хоча в нього закінчився трудовий контракт і, до того ж, мені надійшов лист від СБУ про зловживання. І що, мені продовжити з ним контракт? Беззаперечно, ні. За кілька днів тендер. Керівник підприємства уже звільнений, але ще продовжує перебувати на посаді. Підприємство програло тендер, але це питання не до кухарів, не до завідувачок їдалень, а до тих людей, які працювали на цьому підприємстві та працюють досі. Не може керівник сам по собі зловживати.

До підприємства «Мега Крокус» у мене питань немає. Все виконано чітко згідно вимог законодавства до проведення тендерних процедур. У мене ніколи не змінювалася позиція до комунальних підприємств. Я завжди казав, що люблю всі підприємства. Щоправда, комунальні люблю трохи більше. Але любов має бути взаємною. Комунальні підприємства мають бути конкурентоздатними. Тендер програли, і кілька тижнів намагалися знайти вихід з цієї ситуації. Вже знайшли, призначили нового керівника, діти харчуються, чекаємо нового тендеру. Сподіваємося, що тоді комунальне підприємство переможе і запропонує вигідніші умови для чернівецької громади.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *