Ісус поруч з тими, хто з Ним

Хтось каже, що цього року не буде Страсного тижня? Чи ВеликодняВоскресіння Христового?…

Хіба ви не бачите величезної процесії людей позитивних на коронавірус?  Хіба ви не бачите Хресну дорогу медичних працівників, які піднімаються на Голгофу пандемії, страждаючи від болю та втоми, та не боячись протистояти?  Хіба ви не бачите лікарів у білих халатах, що несуть тяжкий хрест інфікованих людей?  Хіба ви не бачите науковців, що потіють водою та кров’ю, як у Гефсиманії, щоби знайти лікування та вакцину?

Будь ласка, не кажіть, що Ісус цього року не виходить на вулиці, коли так багато людей мусять працювати й бути на вулиці, щоб у нас були їжа та ліки.

Ви не бачите, скільки волонтерів піддаються інфекції, щоб обтерти страждаючі обличчя заражених людей?

Хто з вас не бачить, як Ісус падає на землю щоразу, коли ми чуємо суху статистику жертв? Ви були у будинках, повних літніх людей та персоналу – людей з найвищим чинником ризику?

Чи не страждають так само безпорадно, як учні без Учителя, багато сімей і самотніх людей, прикутих до будинку, і багато з них з великими проблемами, не знаючи, як і коли все закінчиться? Чи не болісне обличчя Марії відображається у багатьох матерів, які страждають від смерті, мовчазної та віддаленої, рідної людини?

Хіба це не терновий вінець – для дітей, змушених пережити цю кризу, замкнувшись у собі, не розуміючи добре, що сталося, не маючи можливості бігати парками та вулицями? Чи школи, університети й багато магазинів, що змушені закритися?

Всі країни світу потерпають від цього вірусу!  І є Понтій Пілат, який вмиває руки на цьому шляху болю,  лідери, що намагаються отримати політичні та економічні вигоди від ситуації, не беручи до уваги людей?

Чи змушує нас агонія Ісуса на хресті думати про відсутність апаратів вентиляції легенів у відділеннях інтенсивної терапії? Драма страху, безумовно, ніколи не була такою справжньою та близькою, і наше власне життя ніколи не було в такому очікуванні  і так сповнене надії на Воскресіння Христа!

Будь ласка… не кажіть «ні» Страсному тижневі, не кажіть «ні» і Великодню! Але ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА.

 

P.s. Цей текст надіслав один католицький священник-професор з Італії напередодні відзначення Великодня за західним стилем, у Страсну п’ятницю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *