Губернатор прозвітував за 100 днів роботи

Які мої враження за час, що минув з 19 березня? Якщо одним реченням – це відчуття величезної особистої відповідальності перед людьми.

Успішно працювати можна лише з компетентними виконавцями. Саме тому моїм першим здійсненим кроком було створення управлінської команди. Професіоналізм став головним кадровим критерієм. Мені також не потрібно витрачати час на налагодження контактів в столиці. В ОДА здійснено структурні перетворення – реорганізовано структуру управлінь, на 50% скорочено кількість моїх заступників.

При ОДА створена Громадська рада, до складу якої, окрім інших поважних і авторитетних людей Буковини, увійшли всі мої попередники. Запрацювала громадська колегія з питань захисту суспільної моралі.

Ухвалено бюджет області. Ми отримали додатковий фінансовий ресурс – 92 млн. грн зі Стабілізаційного фонду Держбюджету (торік 12 млн. грн). Для прикладу, сусіднім з Чернівецькою областю регіонам передбачено: Тернопільській – 11,3 млн. грн, Вінницькій – 20 млн. грн, Івано-Франківській – 16,6 млн. грн, Хмельницькій – 28 млн. грн.

Завдяки цим коштам в області будуть добудовані і здані в експлуатацію 15 об’єктів галузі охорони здоров’я, 7 – культури, 47 – освіти. Будуть профінансовані також проекти, спрямовані на здійснення екологічних та природоохоронних заходів, закуплено обладнання для установ соціально-культурної сфери та комунального транспорту тощо.

Готується постанова уряду про підготовку та відзначення 70-річчя утворення Чернівецької області. Планується, що на святкування прибуде Президент Янукович.

Я і моя команда знаємо, як і що робити та володіємо усіма інструментами та механізмами.

Тому моїм першим пріоритетом було і буде забезпечення дотримання та реалізації прав і свобод громадян нашого краю. Це означає: закон буде один для всіх. Цьому сьогодні перешкоджає корупція, тіньова економіка і зарплати в конвертах як її складова, злодії при владі. Я ці перепони зніму. Я наведу порядок у владі.

Другий пріоритет – розвиток економіки як джерела зростання доходів населення. Своє завдання я бачу в тому, щоб вивести зарплати з тіні і легалізувати трудові ресурси. Наведу приклад. Сьогодні 35% з тих, хто працював і фактично здійснював платежі, дали 96% податку з доходів фізичних осіб і соціальних внесків. У мене виникає питання: а що робила решта?

Вже запрацювала оновлена тристороння соціально-економічна рада. Прозорий ринок праці дозволить збільшити надходження до місцевого бюджету. Легалізація власності сприятиме інвестиційній привабливості області. А без інвестицій область не має достойного майбутнього.

Третій пріоритет – Буковина має шанс вижити за рахунок своєї самобутності. Поки що маємо деградацію. Одна з причин цього – «заробітчанство». Тому перед собою я ставлю завдання повернути дітям батьків з-за кордону.

В область знову прийшло стихійне лихо. Завдані повінню збитки обраховуються сотнями мільйонів гривень. Ми вже бачимо зони безгосподарності. Ми визначимо, кому належить опікуватись річкою, дамбою, дорогою, ставком. Хто їх ефективно використовує, а хто нещадно експлуатує і ставить під загрозу безпеку всієї громади. В усьому цивілізованому світі збитки від стихії відшкодовують страхові компанії, а не лікарі, вчителі, пенсіонери з бюджету країни. Ми допоможемо людям зрозуміти, що залежить від них самих, чого очікувати і вимагати від влади, а що вирішувати спільними зусиллями громади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Губернатор прозвітував за 100 днів роботи”