Президія української федерації карате: Молодіжна збірна України не братиме участь у 45-му Чемпіонаті Європи в Росії

Президія української федерації карате розглянула питання участі збірної команди в 45-му чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів та молоді з карате, який проходитиме 2-4 лютого 2018 року в м. Сочі (Росія), та прийняла рішення НЕ БРАТИ в ньому участі через політичну ситуацію, яка склалася внаслідок російської агресії проти України. Про це оголосив президент Української федерації карате Сергій Левчук на прес-конференції у Чернівцях напередодні Чемпіонату  України   з карате серед кадетів, юніорів, молоді та дорослих, який тут проходить уже вдруге.

Сергій Левчук зачитав заяву Президії Федерації і повідомив, що відповідного листа вже скеровано до Всесвітньої федерації карате та Європейської федерації карате. Він нагадав, що на Чемпіонаті Європи 2017 року – минулому чемпіонаті Європи серед юніорів в м. Софія (Болгарія) – українська молодіжна збірна здобула шість нагород: дві золотих, одну срібну і три бронзових нагороди і посіла високе 6-те командне місце в загальному заліку в Європі.

«Але є речі, важливіші за спортивні досягнення, – каже Сергій Левчук. – В умовах фактичної війни між Україною та Росією їхати до країни-агресора на змагання не є для нас ані можливим, ані бажаним. Українська федерація карате є патріотичною організацією, яка в принципових питаннях не схильна до гібридних рішень та компромісів. Міркування безпеки також є для нас одними з найважливіших. Ми не можемо бути певними у відсутності в Сочі будь-яких провокацій або випадків недружньої поведінки щодо української делегації, більшу частину якої складають діти у віці 14-17 років. Ризикувати дітьми ми не маємо морального права».

Президія Федерації нагадує, що проведені консультації з Національним олімпійським комітетом України та Міністерством молоді та спорту дають підстави сподіватися на їхнє розуміння та підтримку. Також Президія Федерації сподівається на розуміння з боку спільноти українських каратистів і висловлює впевненість, що наші спортсмени вдало виступатимуть на чергових міжнародних стартах, а Українська Федерація карате зробить для цього все можливе та неможливе.

«Це було важке та неприємне рішення, – йдеться в заяві. – В ситуації, яка склалася, будь-яке рішення є неприємним. Адже йдеться про згаяний рік наполегливої праці наших юних спортсменів та їхніх тренерів, потрачені надії та плани». Разом з тим, Президія заявляє: «Українська федерація карате є патріотичною організацією, яка в принципових питаннях не схильна до гібридних рішень та компромісів».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *