Хочете безкоштовний газовий лічильник? Готуйте документи й довідку!

Газові лічильники нині є у 87% побутових споживачів блакитного палива на Буковині. За рівнем забезпечення житлового фонду приладами комерційного обліку газу область посідає п’яте місце серед регіонів України. За умови, що споживач використовує газ для підігріву води та приготування їжі чи його помешкання обладнане тільки одним газовим приладом – газовою плитою, лічильник йому можуть установити безкоштовно.

«Із подорожчанням вартості комунальних послуг ми навчимося рахувати кожну копійку. Кілька місяців тому я установила газовий лічильник і вже бачу різницю: сплачую за газ менше. Моя подруга з Німеччини розповідає, що ніколи не запікає у духовці лише одну страву, бо це марнотратно. Тому водночас пече пиріг, тушкує овочі та рибу. Комунальні послуги – дорогі в усьому світі», – розповідає чернівчанка Руслана Коробова.

Отже, нині один зі способів заощадити – це встановити газовий лічильник. Тим більше, що це можна зробити безкоштовно. Щоправда, тим, хто використовує газ комплексно, у тому числі для опалення, безкоштовно його вже не встановлять (це можна було зробити до 1 січня 2012 року).

Кому й коли лічильники газу ставлять безкоштовно

До 1 січня 2016 року – споживачам, що використовують газ для підігріву води та приготування їжі.

До 1 січня 2018 року – споживачам, помешкання яких обладнані тільки одним газовим приладом, газовою плитою.

Куди й до кого звертатися

Для встановлення газового лічильника слід звернутися до вашого газопостачального підприємства. Для споживачів природного газу в Чернівецькій області таким підприємством є ПАТ «Чернівцігаз». (вул.Винниченка, 9А).

Попередньо слід зателефонувати: 54 89 44, 58 72 28

Після консультації з фахівцями можете збирати пакет документів, необхідних для встановлення лічильника:

*Договір надання послуг з газопостачання між вами та вашим газопостачальним підприємством.

*Паспорт (оригінал та копія).

*Ідентифікаційний код (оригінал та копія).

*Свідоцтво про право власності на помешкання, де встановлюється газовий лічильник.

*Технічний паспорт помешкання.

Більш детальну інформацію отримаєте за посиланням http://cv.104.ua/ua/services/gas-equipment/meter-set/id/vstanoviti-lichilnik-gazu-2129

Юлія БОДНАРЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *