Фінал XIХ Міжрегіональний фото-, кінофестиваль «Осінні барви Буковини» відбувся у Чернівцях

Щороку гостинна Буковинська земля приймає представників дитячих та молодіжних фото-, кіностудій з усієї України! 16-19 листопада у Чернівцях на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Чернівецької обласної ради» відбувся фінал ХІХ Міжрегіонального фото-, кінофестивалю «Осінні барви Буковини».

Майбутні актори, режисери, фотожурналісти, відеооператори, звукорежисери – вихованці дитячих фото та кіностудій з різних куточків України приїхали до столиці Буковини, щоб взяти участь у цьому святі. За 19 років учасниками Фестивалю стали понад 5000 вихованців. Цьогоріч участь у Фестивалі взяли команди юних фото, кіноаматорів з 97 закладів системи освіти та культури з 17 областей України: команди Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Черкаської та Чернівецької областей.

Упродовж 3 днів учасники фестивалю брали участь у майстер-класах від провідних фахівців фото та кіноіндустрії. Також фіналісти познайомляться з культурними особливостями, звичаями та традиціями Буковинського краю.

«Осінні Барви Буковини». Тема бліц: «ЗНАЙДИ ОСІНЬ»

На розгляд професійного журі Фестивалю було подано понад 500 фото у 11 жанрах та 109 кіноробіт у 8 жанрах. Нажаль, зважаючи на обставини, що склалися в країні, не всі змогли приїхати цьогоріч! Отож на Урочисте відкриття Фестивалю зібрались 53 конкурсанти з Києва, Вінниці, Черкас, Дніпра, Краматорська Донецької області, Луцька, Болехіва Івано-Франківської області та дитячі фото-відеостудії Чернівецької області.

«Сьогодні, в час війни в Україні, саме медійники тримають інформаційний фронт нашої держави, протидіють фейкам та дезінформації, яку постійно намагається підкинути суспільству ворог. Зброя медійників – це камера, мікрофон та правда. Вірю, що майбутнє України за креативною молоддю, готовою до прийняття будь-яких викликів. Все буде Україна! Все буде Освіта!», – привітав учасників Фестивалю  Вадим Комов, заступник директора Департаменту освіти і науки ЧОВА.

Під час відкриття Гран-прі міжрегіонального відкритого фото-кінофестивалю «Осінні барви Буковини» в номінації «Краща кіноробота» отримали:
▪️Колективна робота студії МАК Сінема Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» за фільм «Самотність»;
▪️Жуківська Катерина та Мельничук Кіра, вихованки медіастудії «AIDA» Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за фільм «Зламане дитинство»;
▪️Алхазов Валентин, вихованець Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за фільм «Різдвяна історія»;
🏆У номінації «Краща фоторобота»:
▪️Кулик Соломія, вихованка гуртка «Цифрова фотографія» Луцького міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді за роботу «Трапеза»;
▪️Копитець Катерина, вихованка студії «Клік» Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за роботу «Арт-деко»;
▪️Лескевич Поліна, вихованка гуртка «Ігрове кіно» Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» за роботу «Передчуття».

«Такі фестивалі дають молоді можливість вчитися, мріяти, творити і удосконалювати набуті вміння та навички журналістської професії, кіно та фотомайстерності, створювати якісний національний медіапродукт.  Проведення конкурсу кіноробіт  призводить  заохочує творчих дітей та молоді до пошуку нових композиційних та сюжетних рішень. А  проведення майстер-класів і творчих зустрічей організаторів та членів журі з дитячою аудиторією, ознайомлення дітей з роботами професійних кінематографістів сприяє втіленню нових ідей, розвитку інноваційних форм та технічних засобів», – Інна Плотнікова, координатор Фестивалю.

Всі роботи оцінені, переможці отримають дипломи відповідних ступенів, а  учасники отримають електронний сертифікат учасника Фестивалю.  Через проблеми із  електропостачанням розсилка відбувається поетапно. Учасники Фестивалю показали високий художній рівень, майстерність, авторські здібності, актуальність обраних тем  в різних номінаціях.  До зустрічі на Фестивалі  у наступному році!

Вл.інф. Фото з архіву Чернівецького ОЦНТТУМ

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *