«Допомагайте освіті без пафосу!»: Батьки українських школярів просять Президента, нардепів і чиновників не йти 1 вересня по школах

 

У соцмережах з’явилися звернення від батьків школярів до президента, міністрів, нардепів, та чиновників не робити собі піар-кампанії 1 вересня з нагоди початку навчального року у школах.

«Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам – інколи ви запізнюєтеся, інколи ваші промови занадто нудні та довгі…

Якщо ви не знаєте, то «святкове вбрання» навчального закладу для вас – кульки, прапорці, квіти – все це за кошти батьків. Не даруйте нашим дітям букварики із вашими портретами, краще забезпечте своєчасне надходження підручників до шкіл, – йдеться в одному з повідомлень на Facebook. Якщо вже така нестерпна жага PR у навчальних закладах, то не приїжджайте 1 вересня до шкіл, у які місцева влада вклала мільйони, приїдьте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідною, де навіть за децентралізації міська чи районна влада не переймається освітою. Адреси навчальних закладів можемо вам надати, але зробіть це без пафосу й з метою допомогти».

На заклик батьків відреагувала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, написавши на Facebook, що приєднується до заклику:

«Дорогі колеги в уряді, парламенті й місцевій владі! А ви вже бачили це звернення від батьків школярів не приходити до шкіл 1-го вересня? Подивіться: воно варте уваги, поваги й підтримки.

Уже те, що сучасні діти, народжені в незалежній Україні, змушені терпіти такий пережиток радянщини, як лінійка – і в дощ, і в спеку, і стомлені задовгими «урочистостями», – саме по собі обурює. Промови гостей діти слухають рідко. Батьків ці промови обурюють. Невже хтось досі вважає, що це додає народної любові?

Приєднуюсь до заклику».

Реакція не забарилася. Як стало відомо, нинішнього року школам рекомендовано починати новий рік на свій розсуд, урочисті лінійки не обов’язкові. Зрештою, творчі педагоги і раніше відступали від старого формату. Однак багато шкіл вважають за краще не порушувати традицій…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *