ДИВІДЕНДИ ВІД ДЕПУТАТСТВА, або ПРО КОГО ДБАЄ МІСТО

(Поч. у ч.ч. 37,38)

 Комісія міської ради з питань економіки, підприємництва, інвестицій і туризму

7777777777777777777Очолює комісію, яка має розбудовувати квітучі, підприємливі й туристично привабливі Чернівці, 29-річний член «Самопомочі» Андрій
БРЯЗКАЛО.

 

2009-го майбутній депутат закінчив КНТЕУ за спеціальністю «фінанси». Від 2015 року – студент геофаку ЧНУ ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «Туризмознавство». Від січня 2013-го Брязкало – директор ТОВ «Бізнес-центр «Буковина», де працює й досі. Зять «рідномістянина», теж депутата міської ради Валерія ЧИНУША, батько 3-річної доньки.

Крім того, Брязкало – засновник ГО «Асоціація готельєрів міста Чернівців». Співзасновником є такий собі приватний підприємець Іван Юрійович Гуцуляк, зареєстрований у с. Кам’янка на Глибоччині. Бізнес його більш ніж цікавий: він і директор «Георг-палацу», і з Китаю отримує пряжу, і корзини для білизни – турецькі. І це ще не все, просто далі читати безліч посилань в Інтернеті перехотілося. Утім, висновки ви вже можете зробити.

2014-го пан Брязкало, керуючи «Буковиною» (може, хтось ще не зрозумів, ТОВ «Бізнес-центр «Буковина» – це готель із персональним номером Іво Бобула, ресторан, конференц-зал із однойменною назвою і ще багато чого), заробив… 26 603 грн, дружина ж до сімейного бюджету не принесла нічого. У графах про нерухомість теж стоять сумні прочерки: не мав Брязкало ні землі, ні хатинки. Натомість у дружини – понад 5 соток землі на вул. Боброва, 3, будинок на 215 квадратів і квартирка на 43,9 кв.м. Пан директор їздить на «Мерседесі», а дружина – на «Мазді». 800 грн пан Брязкало вклав у статутні фонди підприємств – треба думати, в сімейний бізнес Чинушів. Дружина Брязкала – ще ощадливіша: 400 грн у бізнес батька і чоловіка.

2015-го декларація пана Брязкала стала цікавішою. Сам він, як і раніше, заробляв трохи більше 2 тис. грн на місяць (27 тис. на рік), а от дружина його, Інна Чинуш-Брязкало, яка закінчила з червоним дипломом фармацевтичний факультет і магістратуру БДМУ, нині пише дисертацію на фармацевтичну тему і на волонтерських засадах веде групи колективного схуднення, після 2014-го, коли не мала доходів узагалі, раптом узяла й заробила… 1 млн 2300 грн!  От цій би підприємливій пані комісію очолювати: навчила би всіх, як заробити за рік мільйон на волонтерських засадах!. Однак і це ще не все. 400 грн вкладів до статутного фонду зросли до 953 700 грн внеску в ресторан «Буковинський» та все ті ж 400 грн у «Наше пиво» (ще один із бізнесів Валерія Чинуша).

Детальніше про самого Валерія Чинуша та його бізнеси – в наступних номерах газети, а поки перейдемо до колег Брязкала по цеху – чи то пак, по комісії.

 

77777777777767777777

30-річний Віталій ГАВРИШ родом теж із Заліщицького району, як і його однопартієць і керівник комісії Андрій Брязкало.

Гавриш закінчив юрфак ЧНУ, потім  факультет післядипломної освіти КНТЕУ за спеціальністю «облік і аудит», а потім ще й Тернопільський національний економічний університет, факультет банківського бізнесу за спеціальністю «банківська справа». Можете собі уявити, скільки грошей пішло лише на навчання молодого бізнесмена!

Із так би мовити «трудовим шляхом» Гавриша без півлітри розібратися складно, бо на сайті «Самопомочі» написано, що 2014-2015 року він був регіональним менеджером з управління групою відділень (кльова назва посади, нє?), а декларація його свідчить, що він був і понині є приватним підприємцем…

Гавриш одружений, виховує двох маленьких доньок.

2014-го доходи Гавриша становили 100 935 грн. Ще 21 211 грн – матеріальна допомога на дитину, яку отримала дружина Гавриша. Депутат має велику квартиру – 98,7 кв. м, 12-метровий гараж, «Фольксваген» і 1800 грн вкладів  – мабуть, у рідному «Авалі».

2015-го в пана Гавриша народилася ще одна донька і вже учотирьох сім’я живе на 93 620 грн заробітку голови родини та 32 тис. грн доходів дружини. Цікаво, що депутат – чи то приватний підприємець, чи то банківський чиновник – декларує 2015-го… 24 тис. грн. допомоги по безробіттю (?!). От і зрозумій тепер, чим же він зайнятий! У дружини безробітного Гавриша з’являється «Фіат», а на рахунку в банку залишається лише 968 грн.

 

77777777777767777777Представник «Батьківщини» Роман ГАЇНА  – підприємець і волонтер.

Його безперечний плюс – відсутність гучних скандалів і «плутанини у свідченнях». Бізнесмен – то бізнесмен, хата – то хата, автівки – то автівки.

2014-го бізнес Гаїни приніс йому 580 700 грн, ще 100 тис. грн заробила дружина. Подружжя має земельну ділянку і будинок в Остриці, 2 квартири в Чернівцях (на вул. 28 Червня і на вул. Кобилянській ), легковик і вантажівку. 2015-го в декларації змінилися лише склад сім’ї –народилася донька – та сума доходу голови сімейства – 673 400 грн. Все ті ж 100 тис. грн у дружини.

 
777777777777676666777777«Нерозкрученим» є поки що і Василь ОСАЧУК, приватний підприємець із «Солідарності».

А між тим чоловік упевнено йде до свого першого (принаймні, офіційно) мільйона. 2014-го підприємець заробив 894 255 грн, а його родина – 28 500. 2015-го депутат декларує 935220 грн, 2 земельні ділянки по 10 соток на вул. Молодогвардійській і Новгородській, а також 2 будинки 72,4 кв. м (вул.Новгородська, 17) і 278 кв.м. (вул. Голубівська, 15а), 2 легковики, 2 вантажівки та ще й «Мазду» в дружини.

 

 

7777777777776766666666777777

Ну а тепер, любі мої, – «родзинка», я навіть сказав би «окраса» цієї комісії – екс-секретар міської ради, «рідномістянин» – пам’ятаєте, «Да, я в Партії регіонів», кандидат у мери міста, голова наглядової ради благодійного фонду «Вікторія» (в декларації написано «засновник»), батько трьох дітей Віталій Михайлішин, по-простому – «Віталька».

43-річний Михайлішин закінчив 14-ту школу, училище, пізніше юрфак ЧНУ. В 2011 році вступив до Національної академії державного управління при Президентові України на факультет суспільно-політичного розвитку за спеціальністю «парламентаризм і парламентська діяльність» (виявляється, така теж є!).

Трудову діяльність розпочав 2003-го торговим представником ТзОВ «ОлбіРОС» у м.Чернівці. 2003-2005 року – торговий представник, старший торговий представник ТзОВ «Олбі-Рошен»  у м. Чернівці. 2005-го – менеджер зі збуту ДП «Кондитерська корпорація «Рошен»  у м. Чернівці. У 2005-2006 роках – спеціаліст з методів розширення ринку збуту ТзОВ «Грей-Севастополь» у м. Чернівці. 2006 -2008-го директор ІТЦ «Синал» у м. Кременчук. 2009-2010-го – заступник начальника управління – начальник відділу оздоровчих заходів управління з питань соціальних послуг Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Київ. У жовтні 2010-го обраний депутатом Чернівецької міської ради VІ скликання. У грудні 2010-го затверджений секретарем Чернівецької міської ради, а далі ви самі знаєте.

Найбільший скандал пов’язаний із появою Віталія Михайлішина в міській раді на місці претендента на посаду секретаря ради й подальшим перевтіленням його після усунення міського голови на повноправного керівника Чернівців. Під його керівництвом був сформований виконком без представництва опозиції – фактично сили, за які проголосували більше половини чернівчан, усунули від можливості управління містом і контролю за витрачанням міського бюджету.

Найбільш помітним піар-ходом у наступній виборчій кампанії було встановлення екс-секретарем міської ради дитячих майданчиків у кількох «спальних» районах Чернівців. Гроші на них виділяли «невідомі благодійники», а відкривав особисто Михайлішин.

За кошти міського бюджету при керівництві Михайлішина суттєво збільшили тираж комунальної газети «Чернівці», яка розносилася мало не до кожної поштової скриньки. Звернення опозиції до ОВК щодо дій Михайлішина результатів не дали, суд визнав дії секретаря не передвиборним піаром, а виконанням службових обов’язків.

Подейкують, що гроші на всі рекламні кампанії Вітальки, включно з передвиборною агітацією на останніх виборах мера «качаються» через той самий благодійний фонд «Вікторія», а спонсорами є олігархи Дмитро Фірташ і Юрій Борисов, але документальних підтверджень тому немає. Натомість є пояснення, звідки у чернівецькому «Рідному місті» взявся власник ТОВ «ТД Укрвторресурс»,  киянин Максим Тихонович, про якого вже згадували у попередніх публікаціях.
За часів Михайлішина це підприємство отримувало підряди, серед іншого і на тендерах у Чернівцях. Воно проводило демонтаж моста через Прут, заготівлю солі для посипання доріг, йому передали на обслуговування ЖРЕП №12, а також віддали понад 5 млн. грн на ремонт багатостраждальної вулиці Богдана Хмельницького, який тягнеться донині.
У серпні 2015-го мер Каспрук заявив про недобросовісність підрядника. За його словами, він звернувся до правоохоронних органів «щодо перевірки фактів недоброякісного виконання ТД «Укрвторресурс» тендерних зобов’язань, унаслідок чого громаді міста завдано значних збитків, а також з метою притягнення до передбаченої законом відповідальності, встановлення посадових осіб, які не забезпечили належну організацію робіт на цьому об’єкті та контроль за їхньою якістю». Але жодних висновків ніхто не зробив, бо за даними Офіційного порталу публічних фінансів, ТД «Укрвторресурс» і далі постійно отримує бюджетні кошти. Зокрема, у вересні 2015-го підприємство виграло тендер на 47 млн. грн. на реконструкцію та будівництво нових об’єктів інфраструктури пункту пропуску «Ужгород», ІІ черга – пасажирський напрямок, та влаштування стику доріг пункту пропуску «Ужгород» зі словацькою стороною. Окрім того, від бюджетних установ Чернівецької області підприємство отримало від грудня 2015-го до лютого 2016 року понад 2 млн грн.

Утім, повернімося до самого Михайлішина. Згідно з його декларацією-2015, жодних доходів він не отримував узагалі (круто, нє?), а його дружина заробила 10 тис. 320 грн. У декларації зазначена  власність Михайлішина на одну четверту квартири на 47 м, 114,9 метрів квартири дружини та «Тойота». Отак і бідує сім’я із трьома дітьми на 10 тисяч гривень…

Розчулений бідністю депутатів, Іван ДУПА

Далі буде…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *